PuB 2 ja Family All Stars säilyttivät jännityksen päätösjaksolle

IMG_2874

 

 

PuB 2 – Family All Stars

49-44 (29-27)

 

 

Seminaarin koululla todistettiin kahden tasavahvan koripallojoukkueen iloinen vääntö.

Hyvällä sykkeellä ja hieman tosissaan. Siinä lähtöasetelma torstai-illan myöhäisotteluun, jossa viitosdivisioonakauteensa valmistautuva Punaportin Bluesin kakkosjoukkue isännöi ”sieltä täältä” koottua muukalaislegioonaa Family All Starsia. Pelattiin ilman tuomaria, toimitsijapöydällä vuorotellen, herrasmieshengessä, ei niin irvistellen… Siten, miten koripalloa tuleekin pelata.

Vierasjoukkue Family aloitti pirteästi Vantaalta saakka mukaan kutsutun valmentajansa Aso Azizin komennossa. Kentällä komentoa piti taidokas peluri Antti Tiesalo, ja näiden kahden kuvia kumartelemattoman otteen avulla Family nappasi ensimmäiseltä kymmenminuuttiselta 13-12-voiton Petu Mattilan luotsaamasta PuB 2:sta. Kakkospupi oli avausjaksolla unelias.

Toisella neljänneksellä Familyn Touko Helanen nakkasi muutaman kolmipisteisen pussin pohjalle ja herätteli näin koko joukkuetta ymmärtämään voiton avainten olevan tämän ilahduttavan virkeästi pelaavan sekalaismiehistön taskussa. Helasta säesti Tiesalo, joka upotti komeita koreja aina, kun niitä tarvittiin. Yhden korin verran (29-27) oli kotijoukkue PuB 2 niskan päällä, kun puoliaikatauolle käytiin.

Kolmas kymppi oli Family All Starsin riemujuhlaa. Onnistujia alkoi kymmeniköstä löytyä muitakin, ja jaksotulokseksi kirjattiin musertava 6-14. Tässä vaiheessa matsia ilmassa todella väreili yllätysvoiton olettamus, eikä Hämeenlinnan Seminaarin koululla taatusti ole kuultu niin äänekästä omiaan kannustavaa vaihtopenkkiä kuin nyt kuultiin. Family johti viidellä pisteellä, kun peliä oli enää yksi kymmenminuuttinen jäljellä! Voisi sanoa, että PuB 2 -koutsi Petu Mattilalla alkoivat olla jo jännät housuissa…

Päätöskymmenminuuttinen muutti kaiken. Kotijoukkueen isot jarnot alkoivat tehdä sitä, mistä heille maksetaan. Mikäli hyökkäyslevypallot olivat tähän saakka valtaosin jääneet pupilaishyppysiin, nyt ne jäivät joka ikinen. Kolmikko Jani Postareff – Matti Heikka – Antti Joutsimo muussasi päätösjaksolla jonkinlaisen johtoasemanautinnon huumaan ajautuneen Familyn hengettömäksi (13-3) ja Igor Jacovicin hook-heitoilla ynnä muilla spessuseteillä höystetty korikarnevaali sai lopullisen päätöksensä tilanteessa 49-44. Ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Aleksi Tuomi, jonka pelintekotaito ja -varmuus pitivät PuB 2:n paletin kasassa täydet neljäkymmentä minuuttia.

PuB 2 sai ottelusta aimo läjän kokemusta ja kauden alkuun mennessä kehitettävää. Family All Starsille jäi hieman hampaankoloon; uusintamatsi on otettava. Valmentaja Aso Aziz teettää seuraavaan kohtaamiseen jengille pelipaidat, sillä joukkue ilman yhtenäisiä peliasuja ei ole joukkue eikä mikään.

 

IMG_2817

Family All Starsin Janne Liukkonen ja Kalle Manninen uskoivat yllätysvoiton mahdollisuuteen.

 

IMG_2841

PuB 2 -valmentaja Petu ”Big Dog” Mattila ja Matti ”Kaasu” Heikka virittelevät tulostaulua kuntoon.

 

IMG_2860

Family All Starsin pelaajat tapaavat toisensa ensimmäistä kertaa. Sovitaan muutama perustaktiikka…

 

IMG_2862

Nämä miehet ovat tavanneet useamminkin. Koutsi Mattila kertoo, miten homma käännetään voitoksi.

 

IMG_2846

Jukka Hillo vapaaheittoviivalla. Miekkosella on mahdollisuus kasvattaa PuB 2:n pistepottia yhdellä.

 

IMG_2857

PuB 2:n Antti ”Rupoman” Ruponen (4) katsoo sopivaa syöttöpaikkaa vaikkapa Jani Postareffille (5).

 

Punaportin Blues 2: Antti Ruponen, Jani Postareff, Juha Haukka, Reima Salomaa, Sami Savolainen, Jukka Hillo, Matti Heikka, Antti Joutsimo, Aleksi Tuomi ja Igor Jacovic. Valmentaja: Petu Mattila. Kapteeni: Jani ”Postman” Postareff.

Family All Stars: Touko Helanen, Antti Tiesalo, Aso Aziz, Jussa Lehtinen, Janne ”Nuori James” Liukkonen, Kalle Manninen, S-P ”Räppi-Simo” Hakamäki, Kustaa Hautamäki, Mika Viitanen, Aapo Nuutinen ja Tuukka Mutta. Valmentaja: Aso Aziz. Kapteeni: Antti Tiesalo.

 

IMG_2866

Ottelun virallisena kuvaajana toimi korishemmo Lasse Vuorinen, joka työsti tapahtumasta tupla-DVD:n.

Kommentointi on suljettu.

css.php