PuB 2 käynnisti kautensa kotivoitolla

FullSizeRender(1)

Punaportin Blues 2 – Diakonissalaitoksen pallomiehet

86-79 (36-38)

Kakkospupin kausi koripallon miesten eteläisen alueen 5. divisioonassa alkoi Seminaarin koululla ottelulla helsinkiläistä DiaPaMi:a vastaan. Viidellä miehellä reissannut vierasjoukkue pysyi kolmosheittopelillään komeasti mukana aina puoliväliin (36-38) saakka, mutta kolmannella kymmenminuuttisella PuB 2 kiskaisi melkomoisen kaulan. Päätösneljännekselle lähdettiin tilanteesta 63-55.

Diakonissalaitoksen pallomiesten numero 7, ”Arska”, teki lähes kaikki joukkueensa pisteet – ja kuumeni äärirajoille törmättyään kolossin kokoiseen Postareffiin kentän keskivaiheilla. Siinä on kaikki, mitä minulla on Arskasta sanottavanani, toteaisi Forrest Gump, jos suunvuoron saisi. Sen verran vielä kuitenkin räjähdysherkästä Arskasta on sanottava, että pelimies käynnisti kolmosellaan päätösjakson takaa-ajon.

Kotijoukkue piti kuitenkin otteen itsellään. Onnistumisia nähtiin koko yhdeksänmiehiseltä joukkueelta. Pelissä oli iloa ja rentoutta. Tällaisen kakkospupin tahtoo hämeenlinnalainen koripalloyleisö jatkossakin nähdä. Keltaisiin pukeutunut Pena Big Dog Mattila oli tyyni kuin zenmestari, mutta ryhtyi sopivan hetken tullen slaavikyykkyyn. ”Jos ei tuntisi, voisi luulla, että Pena ajattelee”, tokaisi koripalloilusta välivuotta viettävä ex-kapteeni Lasse Vuorinen Mattilan kyykyn ollessa syvimmillään.

Ottelun loppuvaiheilla ei enää haitannut, vaikka kotijoukkueelta alkoi henkilökohtaisten virheiden sarake täyttyä. Viiden pisteen päähän DiaPaMi kylläkin pääsi – kun peliaikaa oli jäljellä kokonaiset kaksi minuuttia. Että ei tämä aivan läpihuutojuttu tämä kotivoitto ollut, ei. (Selkärangan napsahdusta muistuttava ääni DiaPaMi:sta kuului, kun aikaa oli jäljellä enää 1,5 minuuttia. Se oli Reima ”El Reino” Salomaa, joka painoi ottelun ratkaisseen kolmipisteisen syvälle häneen…) Viimeisen minuutin helsinkiläisvastustaja pelasi neljällä miehellä. Ei ollut tilanteesta 83-77 nouseminen, sillä huikeita peliesityksiä läpi koko nelikymmenminuuttisen tarjoillut Jani ”Postman Pat” Postareff noukki ne viimeisetkin hyökkäyslevypallot – ja tunki ne pussukan perille sikamuussauksen parhaita perinteitä noudattaen. Olisipa, muuten, vierailija saattanut vielä kahdella kolmosella yltää tasatulokseen, mutta eipä antanut näppärän pelinpäätösriiston napannut Juha ”J-Hawk” Haukka yritykseen enää mahdollisuutta.

PuB 2:n pisteet:

Leo Oksanen (teki korin mistä tahtoi) 24, Jani Postareff (MVP) 22, Antti Joutsimo 13 (ihania määrämittaisia heittoja), Jukka Hillo 11 (kolme kolmosta, joista yksi nollakulmasta levyn kautta!), Reima Salomaa 7 (pelin ratkaisukolmonen, joka sai DiaPaMi:n selkärangan napsahtamaan), Aleksi Tuomi 4 (otti miehekkäästi osumia vastaan ja ajoi korille rohkeasti), Tuukka Mutta 3 (hieno PuB 2 -debyytti; joukkue sai nyt todellisen vahvistuksen), Antti Ruponen 2 (tasalaatuista peruspeliä) ja Juha Haukka 0 (lopussa pelin tärkein pallonriisto).

Valmentaja Mattilan kommentti: ”Turhaan, aivan turhaan, liian pitkään – annoimme vastustajan roikkua mukana kävelevällä pelityylillään.”

Ex-kapteeni Lasse Vuorisen kommentti: ”Odotin hyvää matsia ja hyvän matsin sain. Olen tyytyväinen.”

Nykyisen kapteenin Jani Postareffin kommentti: ”Salaa mielessäni toivoin, että Arska olisi kuumennut enemmänkin.”

 

Kommentointi on suljettu.

css.php