Mökin Äijät pehmitti Punaportin Bluesin kakkosen

Hillo

PuB 2 – MökÄ

57-79 (29-31)

Punaportin Bluesin kakkosjoukkueen kauden viides ottelu pelattiin Seminaarin koululla helsinkiläistä Mökin Äijiä vastaan. Ennen tätä matsia molemmilla seisoi sarjataulukon sarakkeessa yksi voitto ja kolme tappiota, ja kumpainenkin porukka sijoittuu tuolla voitto-tappio-suhteella 11-joukkueisen C-lohkonsa peräpuoliskolle… Oli siis odotettavissa tasainen peli!

”Vastustajana on nyt meidän tunnustamattomia isoisiä.  Pyydän, älkää lähtekö tähän matsiin ylimielisesti.” -Big Dog

Aloitusviisikoksi valmentaja Petu ”Big Dog” Mattila komensi seuraavan: Aleksi Tuomi – Antti ”Daddy” Joutsimo – Tuukka ”Tuce” Mutta – Antti ”Rupoman” Ruponen – Reima Salomaa. Kovin mitättömistä korilukemista viime aikoina kärsinyt Kakkospupi kiskaisi parikymmenpäisen kotiyleisön riemuksi varsin pirteän avausneljänneksen: reissusta kankea kahdeksanmiehinen veteraaniporukka jäi jalkoihin 14-7 kymmenminuuttisella, jonka mestarismieli oli Reima ”El Reino” Salomaa. Pelimiehen väkevä aloitus valoi koko joukkueeseen uskoa.

Toisella neljänneksellä alkoi Äijä-diesel hyrrätä kuin Hämäläisen Kalevin libido Iskelmässä tipattoman tammikuun päätteeksi. Jatkuvat, loputtomat screenit, PuB-puolustuksen taitse etenemiset ja ”katoamiset” ynnä fyysillinen voimataso olivat myrkkyä kotijoukkueelle. Helsinkiläisjoukkueen vuosikymmenten rutiini oli sanalla sanoen murhaava. Kakkosneljännes päättyi 15-24, ja puoliaikatulokseksi kirjattiin odotetun tiukka 29-31. On todettava, että kotijoukkueesta tällä jaksolla onnistuivat sekä Aleksi Tuomi että Jukka ”Uusi Jukka” Lehtinen, jotka takoivat kaksipisteisiä vuorotahtiin.

Ottelun jälkimmäinen puoliaika oli yksi suuri äijäshow. Mökin Äijät ratkaisi ottelun kolmannella kymmenminuuttisella, joka päättyi lohduttomiin 18-32-lukemiin. Seminaarin koululla kuultiin selkeä, seinistä kimpoava naps-ääni, joka syntyy, kun vastustajan henkinen ja fyysinen selkäranka rusennetaan kuusi-nolla. Se ääni on napakka, se on kirkas ja kuulas kuten siinä Zen Cafen biisissä.

Päätösjakso meni vierailijalle, joka poistui moottoritietä Goodmanin alta takaisin pääkaupunkiin pelikassissaan kaksi sarjapistettä ja muutama ihana virkistysjuoma. Summa summarum: tänään MökÄ oli älykkäämpi, voimakkaampi, taitavampi ja rutinoituneempi. Se hallitsi kenttätapahtumia kaikilla koripallon osa-alueilla, mutta erityisesti puolustuspäässä. Kuten PuB 2 -valmentaja Mattila ottelun jälkeen totesi: ”Me hävittiin tämä peli puolustuksessa. Ne käveli meidän selän taakse ja katosi sinne nostelemaan koreja.”

”Mä olen positiivinen ihminen. Mä näen meidän pistemäärässämme hyviä asioita. Ja yrityksessä. Ja asenteessa.” -B.D.

Punaportin Bluesin pelimiehet ja heidän pisteensä: Jorma ”Kurvi” Maltio 11, Jukka ”Uusi Jukka” Lehtinen 9, Aleksi Tuomi 9, Igor ”Balkanin kenkäkauppias” 9, Reima Salomaa 5, Jukka ”Hirmumyrsky Hillo” Hillo 5, Antti Joutsimo 4, Ilari Saunamäki 3, Antti Ruponen 2 ja Tuukka ”Tuce” Mutta 0.

(Kuva: Jukka Hillo oli viidellä pisteellään mukana kasvattamassa kotijoukkueen pistepottia kohti normaalitasoa.)

Kommentointi on suljettu.

css.php