Punaportin Blues teki väsyneen reissun Lauttasaareen

IMG_3473

Touhun Pojat Lauttasaari – Punaportin Blues

83-58 (42-21)

Hämeenlinnalaisen koripalloilun edustusjoukkue Punaportin Blues poikkesi miesten eteläisen alueen 2. divisioonan ottelussa Lauttasaaren yhteiskoululla Helsingissä. Kotijoukkue Touhun Pojat Lauttasaari kiskaisi voiton murskatuloksella 83–58.

Suurikokoinen ToPoLa oli vaikeuksissa kahden minuutin ajan, kun PuB koetti ottelussa 23 pistettä säkittäneen Lassi Utrion johdolla irtiottoa. Kauemmas kuin 4–8-tilanteeseen ei päästy, sillä PuB:n jähmetti henkinen kipsi, ja isäntä rynnisti ensimmäiselle tauolle 18–9-johdossa.

SM-sarjakonkari Elias Kajanderin ja kolmoslinko Janne Hytösen johdolla ToPoLa kasvatti eroa. Joukkue ei prässipuolustanut tai osunut huikein prosentein – se haki levypallot ja päätti hyökkäykset onnistumisiin siinä missä PuB hassasi syötöt seinille ja heitot rautoihin.

Sarjataulukossa joukkueet sijoittuvat 9. ja 10. pykälälle, mikä seikka olisi enteillyt tasaisempaa ottelua. Pelaajavalmentaja Utrio analysoi kauden pohjanoteerausottelun osatekijöitä: – Tämä kipsi johtuu nyt siitä, ettemme ole päässeet harjoittelemaan autenttisia viisi vastaan viisi -pelitilanteita, ja on sanottava myös, että 90 prosentin keskittyminen johtaa vain 50-prosenttiseen suoritukseen.

Punaportin Bluesin pistejarnot: Utrio 23, Janne Hamari (MVP) 10, Miikka Kilpinen 9, Ari Lehtola 6, Eetu Koivuniemi 3, Taavi Uke 2, Petu ”Levyn-Kautta-Buzzer-Beater-Two-Points” Mattila 2, Matti ”Kaasu” Heikka 2, Leo ”Oksa-Leksa” Oksanen 1 ja Matias Suonpää 0.

ToPoLa:n pistejarmot: Elias Kajander (MVP) 18 ja muille loput.

”Puhtaat paperit saa Janne Hamari. Myös Petu Mattila täytti ruutunsa.” -Lassi Utrio

”Me oltiin Stadissa vain pelailemassa, kun olisi pitänyt pelata.” -Matias Suonpää

”Pallonmenetyksiä. Syöttöjä omien jalkoihin ja seinille. Pallon tuonti vaikeaa paineen alla. Epäonnistumisen kierre syveni jakso jaksolta. Huono keskittyminen. Tämä peli oli kauden pohjanoteeraus.” -Utrio

Pelin erikoisuudet:

– toinen tuomareista teki oharit ja peli pääsi alkamaan myöhässä, kun korvaavaa pikatuomaria jouduttiin odottelemaan

– 24 sekunnin hyökkäyskelloa ei ollut lainkaan, joten hyökkäysajat saattoivat hieman venähdellä…

 

PuB pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina 7.11. klo 19.30 Seminaarin koululla. Vastustajaksi saapuu rakas naapuri, amerikkalais- ja espanjalaisvahvistuksetkin hankkinut lohkoviitonen Hyvinkään Ponteva. Otteluun on vapaa pääsy.

 

Kommentointi on suljettu.

css.php