Poliisi kesytti PuB:n kakkosen viime hetkillä

image1

Punaportin Blues 2 – Police-Basket

54-56 (35-26)

Punaportin Bluesin kakkosjoukkue lähti sarjataulukkonsa häntäpäästä, kahdeksannelta positiolta, haastamaan kuudetta pykälää pitelevää Police-Basketia. Helsinkiläisvieras saapui Seminaarin koululle kuusimiehisenä, kotijoukkueella oli jalkeilla kahdeksan perustervettä ukkoa.

Valmentaja Petu ”Big Dog” Mattila marssitti avaukseen Aleksi Tuomen, Igor ”Balkanin Kenkäkauppias” Jacovicin, Antti ”Rupoman” Repomanin, Jorma ”Kurvi” Maltion ja Reima ”El Reino” Salomaan. Viime näkemästä silminnähden tiivistynyt Iso Koira huokui rauhallisuutta ja vapautunutta itsevarmuutta – kauden äänekkäin ja suurilukuisin kotiyleisö aisti jo ensi minuuteilta alkaen, että nyt on jotakin hyvää tapahtunut kakkospupin riveissä, sen henkisessä aurassa…

Avauskymppi oli Jukka ”Hirmumyrsky” Hillon. Ensin kakkonen, sitten kaksi kolmosta… BOOM! Tämä numero 21 oli ilmeisesti lukenut Twitteristä, että fanien keskuudessa ennusteltiin läpimurtoa, sillä niin vahvat olivat esitykset perjantai-illan ottelussa. ”Johan tässä on seitsemän vuotta pelattukin”, huikkasi Hillo yleisön suuntaan, kun kannustus oli villeimmillään.

Toisella kymmenminuuttisella tapahtui iloisia asioita. Ensinnäkin kaukoheitot upposivat yhä (!), ja lisäksi kävi niin, että PuB:n viimeinenkin mies pääsi pisteille, kun riksulaisvahvistus Ilari Saunamäki ponnisti kolmen pisteen viivalta kaksipisteisen levyn kautta sisään. Se oli vastustamaton suoritus, joka kiihdytti toistakymmenpäistä hämeenlinnalaisyleisöä entisestään.

Reima Salomaa hoiteli puolustuspään levypallot, koko joukkue uurasti hyökkäyspään irtokuulat saadakseen. 40 sekuntia ennen puoliaikavihellystä olivat kaikki Seminaarin koulun salissa olijat yhtä mieltä siitä, että tästä oli tuleva kaikkien aikojen PuB 2 -peli. Sen tiesi selvästi myös koutsi Mattila, jonka hymy ei hyytynyt puolentoista tunnin aikana kertaakaan. (Edit: hyytyi kahdesti. Ensimmäisen kerran, kun PuB 2 palautti pallon omalle kenttäpuoliskolle. Toisen kerran, kun tajusi joukkueensa hävinneen yhdellä korilla.)

Puoliaikatulokseksi kirjattiin 35-26 ja tauolla soi mikäpäs muukaan kuin kunnon räppi.

Kolmannella jaksolla Skoude-Baasket tuli liki. Eleettömällä korimuussauksellaan vieras ui tilanteeseen 40-36 ja pakotti kenraali Big Dogin ottamaan armeijakuntansa aikalisälle. Sen jäljiltä PB tuli jo korin päähän. Kotiyleisöä kylmäsi. Sitten Igor Jacovic nappasi riiston ja passasi kuulan Rupomanille, joka kiitti luottamuksesta ja pudotti kaksipisteisen häneen. Sen jälkeen onnistui kertaalleen vielä voimasentteri Jukka Lehtinenkin, ja viimeistään tämä suoritus sai yleisön joukossa hurraneen Lasse Vuorisen kommentoimaan näin: ”Tämä oli PuB 2 -historian paras loppuhetkien suoritus”.

Päätösneljännekselle lähdettiin tilanteesta 44-40.

Jacovic tempoi levypallot kuin myslihärkä. Antti Ruponen kiskaisi toisen kolmosensa tärkeään paikkaan. Nyt oli hetken taas helpompi hengittää (47-40). Sitten tuli pollariporukka jälleen aivan kantaan kiinni, kunnes Jacovic kävi tippaamassa pari pojoa kakkospupille. Huh huh. Ja voimasuhteet kääntyivät taas. Melkoisen jännärin pääkaupunkiseutulaisporukka tästä nyt vielä viimeisellä viisiminuuttisella teki. 49-49. 51-51. Nyt Jukka Lehtinen nousi esiin. Aikalisä.

Kolme ja puoli minuuttia jäljellä. Vieras siirtyy ottelussa ensimmäisen kerran johtoon. 53-51. Tilanne on yhden tekijän summa: fyysisen ylivoiman. Police Basket käyttää muskelitehonsa PuB:ia paremmin hyödyksi. Aleksi Tuomi pitää kotijoukkuetta pinnalla, onnistuu vaikeassa korilleajossaan. Sitten tulee taas kylmä suihku niskaan – helppo kori valkopaitaiselle vieraalle.

Kaksi minuuttia jäljellä. Tilanne on 53-56. Enää ei PuB osu niitä kaukoheittojaan, jotka se osui koko ensimmäisen ottelupuoliskon ajan. Siispä Tuomi yrittää läheltä – ja saa kaksi vapaaheittoa. Toinen uppoaa. 54-56. Virhe PuB:n puolustuspäädyssä. Big Dog ottaa aikalisän. Puolisen minuuttia aikaa jäljellä. Yksi kori huonoa PuB:lle.

PB hukkaa molemmat vaparinsa. Sitten PuB hukkaa pallonsa (palautus). Suruhymiö. ”Rauhassa!” karjuu coach Mattila. Se on myöhäistä. Pallonhallinta on siirtynyt skoudeille. 18 s.

10 s.

PuB:lla pallo.

Rupomania rikotaan.

6,8 s.

Tuomea rikotaan.

Vielä sivuraja, ei vielä vapaaheittoja.

Rupoman syöttää vastustajan jalan kautta yli.

0,6 s.

Pallo päätyrajalla, Hillolla. Hillo hakee syöttöpaikkaa.

Igor koettaa ratkaisua Hillon syötöstä.

Se jää metrin vajaaksi.

Tämä ei ollut PuB 2:n kaikkien aikojen peli, mutta ihan kelpo esitys kuitenkin. Tappio, se jäi kyllä kismittämään.

 

”Tämä oli niitä pelejä, joissa voitto annettiin vastustajalle.”

-Petu Mattila (inspiraationaan Lasse Vuorinen)

 

PuB:n pisteet: Antti Ruponen 13, Jukka Hillo 8, Aleksi Tuomi 8, Jukka Lehtinen 8, Igor Jacovic 6, Jorma Maltio 5, Reima Salomaa 4, ja Ilari Saunamäki 2.

 

Kommentointi on suljettu.

css.php