Sarjakärki Kelohonka poikkesi Hämeenlinnassa muussaamassa Punaportin Bluesia käkättimeen ”jotain 40”

IMG_3637

Punaportin Blues – Kelohonka

65-104 (30-58)

Punaportin Bluesin koripallokausi miesten eteläisen alueen 2. divisioonassa jatkui koriensa ja lattiansa vuoksi pelille soveltumattoman Elenia-areenan sijaan varapaikassa Ojoisten Lastentalossa ottelulla tappiotonta sarjakärkeä, espoolaista Kelohonkaa vastaan. Vauhdikas vierailija ei jättänyt hämäläisille suunvuoroa lukemiin 65–104 päättyneissä murskajaisissa.

Kelohongan kauden kymmenes voitto pedattiin jo ensimmäisellä, lukemiin 10–24 päättyneellä jaksolla, jonka aikana joukkue näytti, mistä koripallopelin kauneus koostuu: voimasta, virheettömästä kolmosheittopelistä, ahnaasta puolustamisesta, liikenopeudesta ja oivaltavasta syöttelystä.

Toisellakin jaksolla oli kotijoukkueen korinteko tuskaista, sillä tilaa ratkaista ei jäänyt lainkaan. PuB:n tehomies, ottelussa 17 pistettä pussittanut Lassi Utrio pääsi avaamaan pistetilinsä vasta nyt, ja miltei jokaiselta hämäläiseltä vietiin kuula hyppysistä vähintäänkin kertaalleen. Takamiestä prässättiin kahden puolustajan voimin, ja ilmatiloja hallitsemaan tottuneen Miikka Kilpisen heitto torjuttiin korkealta. Ottelussa 14 pojoa mieheen upottaneet Ari Lehtola ja Janne Hamari pitivät mainioilla otteillaan PuB:n toivoa elossa – puoliajalle käytiin tilanteessa 30–58.

Päätöspuoliskolla ei taisteltu voitosta, mutta koettiin draamaa, kun Ari Lehtola hajotti nilkkansa komean hyppyheittonsa alastulossa. Vamman laatua jäätiin jännittämään.

PuB:n muut pistemiehet: Joe Nurmio 10, Kilpinen 8, Eetu Koivuniemi 2. Mukana menossa: Matias Suonpää ja Petu Mattila.

Lainauksia:

”Kelohonka pelaa, kuten Suomen maajoukkuekin: aika pois. Heti kun on mahdollisuus puolustaa äijää kahdella, puolustetaan äijää kahdella.” -Esa Reponen

”Menkää hyvät miehet tuomarikurssille älkääkä vaan istuko siinä kuin olisitte Karibialla.” -tuomari Pekka Saros katsomossa ottelua analysoineille Juha Haukalle, Lasse Vuoriselle, Harri Tuomelle ja Kalle Manniselle

Yleisöä: 20

Kahvia: ei

Ottelun erikoisuus: yhden messevän riiston ja yhden koriin johtaneen syötön tilillensä kirjauttanut Pena ”Big Dog” Mattila pelasi koko ottelun mustasävyisissä, läpikuultavissa, yli polven (nivusiin) ulottuvissa Skin Compression -sukkahousuissa

 

Kommentointi on suljettu.

css.php