Punaportin Blues 2 sai Seminaarilla Sykiltä snadin pyllysaunan

Sykki Sneakers

Punaportin Blues 2 – Sykki Sneakers

54-64 (36-40)

Sarjataulukon pykälältä kahdeksan löytyvä PuB:n kakkosjoukkue sai Seminaarin koululle vieraakseen lohkokolmosen Sykki Sneakersin Helsingistä. Viidellä miehellä mestoille saapunut vierasjoukkue esitteli erehtymätöntä heittopeliä, joka takasi plakkariin kaksi sarjapistettä.

Kotijoukkue aloitti viisikolla Jorma ”Kurvi” Maltio – Tuukka ”Tuce” Mutta – Leo ”Oksa-Leksa” Oksanen – Matti ”Kaasu” Heikka – Antti ”Dädi” Joutsimo. Viimeksi mainittu teki paluun parketeille 18 kg kevyempänä – ja se näkyi tuloksessa. Ensin pelin ensimmäinen kori – kolmipisteinen! – ja sitten neljä kakkosta. Kentän nopein mies käytti sykkiläisiä pujottelukeppeinä, ja heitot löysivät maalinsa. Joutsimon ohella Kurvi Maltio vasaroi pinnoja aika tuhmasti, ja 0n mainittava, että väkivahva Jukka Lehtinenkin oli eri messevällä pelipäällä.

Pian Sykki sai kuitenkin juonenpäästä kiinni: eleettömät viimeistelyt ja helppojen korien varmat upotukset toivat vieraan parin korin verran ohi, ja puoliajalle talsittiin tilanteessa 36-40. Kolmentoista minuutin pelin jälkeen kuultiin PuB:n valmentajan Petu ”Big Dog” Mattilan suusta tiukka analyysi oman, hieman uneliaan puolustuksen suuntaan:

Olipas heikko ylipuolustus ja heikko puhe ja kaverin apu ja oikeastaan kaikki oli heikkoa paitsi kaverin lay-up.

Toisella ottelupuoliskolla ”Sykki Lenkkarit” kasvatti eroa. Kori korilta se kampesi karkuun. PuB:n korinteko puolestaan tyrehtyi. Viisipäiselle kotiyleisölle ei annettu herkkunamuja, mitä nyt nuori Aleksi Tuomi poikkesi pariin kertaan tipauttamassa nahkakuulan pussukan perille… Päätösjaksolle ryhdyttiin tilanteessa 48-55.

Päätösjaksolla ei tapahtunut mitään. Paitsi että Sykin #51 (”joku”) heitti kolmen pisteen kaarin takaa nahkapoltsin verkon perille ja aiheutti tällä toimenpiteellään kakkospupin selkärangan lopullisen napsahtamisen. Tuo heitto oli ns. naula arkkuun. Tilanteesta 52-64 oli 3,5 minuutissa enää mahdotonta nousta. Kaikkensa coach Big Dog toki yritti: lopun prässipuolustus oli kelpo yritelmä.

Sykin peli oli keski-ikäisen varmaa laadukasta suorittamista. Otteiden taso ei heittelehtinyt. Kaikista hämäläislapsuksista rankaistiin kaksipisteisellä. On annettava helsinkiläisjoukkueelle täysi tunnustus älykkäästä pelaamisesta viidellä miehellä!

PuB:n pisteet: Joutsimo 13, Maltio 8, Tuomi 7, Oksanen 9, Lehtinen 6, Heikka 6, Mutta 4 ja Ilari Saunamäki 1.

Kommentointi on suljettu.

css.php