SUURI BLOGIRYÖSTÖ – Wartti pehmitti PuBin kakkosen

Prologi

Asetelma on kerrassaan hassu: PuB2 pelaa syyskauden päätösottelun helsinkiläistä Warttia vastaan mutta bloginpitäjä Manninen on ”edustustilaisuudessa”. Blogi uhkaa jäädä kirjoittamatta. Lumeton joulu, a.k.a. katastrofi, on lähellä. Ex-kapteeni Vuorinen rientää kuitenkin hätiin, hakkeroi Mannisen blogitunnukset ja syöksyy suinpäin sisään blogosfäärin uumeniin. Tekeillä on siis ns. piraattiblogi, tunnetaan myös nimellä Suuri Blogiryöstö.

 

Valmentaja Penu ”Big Dog” Mattila on edennyt urallaan uusiin haasteisiin, ja peluutuksesta vastaa tänään virkaatekevä pelaaja-valmentaja Dädi Joutsimo. Paikalla Seminaarin koululla ovat seuraavat pelimiehet: Dädi, Nuori Aleksi Tuomi, Igor Jacovic, Kaasu Heikka, Jukka Lehtinen, Tuukka Mutta, Antti Ruponen, Ilari Saunamäki ja Juha ”Jayhawk” Haukka.

 

Tuomareina: Esa Salminen & Internetistä tuttu Heikki Tuominen.

Vastustaja: jokin Warttibasketin nuoriso-osaston ryhmittymä. Virallinen nimi ei juuri nyt tiedossa. Sarjakärjeksi väittävät, mutta mene ja tiedä. En jaksa tarkistaa. Nuori ja tälle tasolle urheilullisen oloinen nippu on näköjään kyseessä. Vartiokylän äidit voivat tänään päästää tyttärensä ulos: kollit ovat kaukana Hämeessä.

Pöydässä: Joe Nurmio & tuhannen roolin mies Juha Haukka.

Oletko kesyttänyt sisäisen sikakoirasi?

Oletko kesyttänyt sisäisen sikakoirasi?

Hypätään eräkohtaisen tajunnanvirran pariin.

 

1. erä

Avauksessa: Aleksi, Dädi, Tuke, Kaasu, Rupo-män.

Keltapaitainen vierasjoukkue aloittaa korinteon. Numero 52 ”Laaksonen” himomusertaa korin alla. Haaste Kaasulle, Tukelle ja kumppaneille on heitetty. Ensimmäiseen puoleentoista minuuttiin kotijoukkueelle vihelletään kolme virhettä; yleisilme on päällisin puolin positiivinen. Vajaan kahden minuutin pelin jälkeen myös kotijoukkue pääsee pisteiden makuun, kun Nuori Aleksi pyörähtelee akrobaattisen spinnailun: onnistunut ”And One” -velmuilu tuo PuBin 3-3-tasatilanteeseen.

 

Viisi minuuttia mennyt. Tilanne 3-6.

Lehtis-Jukan vaparit ohi. 3-8.

Korinteko on tässä vaiheessa nihkeää, se voitaneen todeta. Kun kaksi minuuttia on jäljellä, lukemat ovat 3-13.

Dädin kolmonen tuo helpotusta. Igor näyttää balkanilaisia muuveja. Tuke huilailee virhevaikeuksissa. Puolustus toimii. Ilarin heitto nuolee rautoja. Siinä tärkeimmät.

Erän loppulukemat: PuB 6 – Wartti 13.

 

2. erä

Molemmille joukkueille kertyy ohiheittoja kuin talvisota-memorabiliaa Sikakoiralle: runsaasti.

PuB pyörittää pelejä kelvollisesti, eikä puolustuksessakaan ole valittamista. Vielä kun tulisi koreja, niin mikäpä hätä tässä olisi.

Erän ensimmäinen kori Ilarille, toinen Lehtis-Jukalle. Katsomossa istuskeleva Haba Tuomi muistuttaa tuomari Tuomista vierasjoukkueen hand-checkailusta. Kotijoukkueella vahva vaihe erän puolivälissä. Eroa viisi pistttä.

 

Igorin kolmosella tullaan jo kahden pisteen päähän, iholle. Wartin nro 53 ”Malassu” hermoilee nuoren Aleksin match-uppina. Ei pääse Allun kanssa helpolla ei.

No nyt! Kotijoukkue hilaa itsensä johtoon. Tilanteessa 16-15 Wartti tarvitsee aikalisän. Näyttää hyvältä. Dädi Joutsimon kolmonen on maailmanluokan suoritus, erän hienoin. Tuken vapareilla johto on jo 18-15.

Dädin fade away -määrämittaisella päästään jo johtoon 20-15. Sitten hiljenee taas hämäläisten korinteko.

Loppuerä pelaillaan ilman suuria huippuhetkiä. Vastustaja osuu pari kertaa koriin.

Olen jo julistamassa puoliajan alkaneeksi tilanteessa 20-23, mutta kun peliaikaa on 1,7 sekuntia jäljellä, Joutsimo ottaa aikalisän. Sivuraja pelataan kuten se on piirretty, ja lopputuloksena TUKE NUKEM upottaa buzzer beater -kolmosen. Haba Tuomi hyppii vieressäni tasajalkaa. Upea suoritus, sekä Tukelta että Habalta.

Taukotilanne siis tasan 23-23.

 

 

3. erä

En näe erän alkua, koska käyn vessassa. Palatessani sorvin ääreen tilanne on 25-27. Igor on kuulemma osunut Balkan-hookissaan. Ne tietää ketkä tietää.

Ruponen osuu, Ilari osuu. Tilanne 29-30. Sekenderi huudettu. Sikakoiran haamu leijuu Seminaarin salissa.

29-32-tilanteessa mennään aikalisälle. Kotijoukkueen suoritustasosta kertoo, että Haba Tuomi tykkää näkemästään.

”Malassu” jatkaa hermoiluaan ja pääsee Tuomisen Hessun kanssa kehityskeskusteluun. Wartti osuu nyt pari kertaa kaukaa ja karkaa omille lukemilleen. Kotijoukkue ei pysty vastaamaan koritehtailuun. ”Menee puskemiseksi”, toteaa Haba.

Minuutti jäljellä. 29-40.

Tuke tekee, Kaasu tekee. Viimeiselle tauolle mennään lukemissa 34-42.

Numerolla 11 ”Nimetön” on tässä välissä tuomarille asiaa. Jokin tuntuu kismittävän, mutta kukaan ei taida häntä täysin ymmärtää. Suu käy, maailma pyörii radallaan.

 

4. erä

 

Jukka tekee korin. Puolustus toimii edelleen, mutta koreja tulee nihkeänlaisesti. Nuori Aleksi vie ”Malassun” kujalle ja tekee hyvän peruskorin. 38-48. Lehtis-Jukka muussaa taas korin mutta Wartti vastaa heti. 40-50. Allun kolmonen tuo valoa pimeään: 43-50. Valitettavasti Wartti vastaa taas ja ero pysyy kymmenessä. Kotijoukkue pelaa ns. ”ihan hyvin” mutta ero ei vaan pienene. Wartti löytää onnistumisia aika leveältä rintamalta. ”Malassu” pyörittää, ”Nimetön” heittää ja niin edelleen. Nimi ”Salenius” mainitaan. You know the drill.

Ruposen kolmosella päästään taas alle kymmeneen pisteeseen. 46-55.

Nyt musertaa Kaasu. 48-55.

Helppo kori Wartille.

Aikalisä.

”Alkukauden peleihin verrattuna tää on kivan näköistä touhua”, sanoo Haba.

Peli jatkuu. Paljon ohiheittoja, hieman sekavaa pelaamista. Wartti pysyttelee noin kymmenen pisteen johdossa. Dädin urotekojen avulla ero kaventuu vaivihkaa kuuteen pisteeseen. 51-57.

Nyt nähdään epämääräisiä otteita. Warttilaiset eivät tunnu pysyvän pystyssä, PuB rikkoo, vapareita paiskotaan ohi. Dädi ottaa aikalisän. Tappioksi näyttää tämä nyt koituvan.

Sekavien vaiheiden jälkeen ottelu pättyy lukemiin 51-59. Varsinaiset muistikuvat erän lopusta ovat samanlaisia kuin Hämäläisen Kalevin varpajaisista: huteria.

 

Epilogi

PuB2 pelasi hyvin, sen myöntää jopa Haba Tuomi. Ottelun jälkeen kätellään rehdisti, takamies-match-uppi Tuomi-Malassu vaihtaa urheilullisen halauksen. PuB2 häviää tänään paremmalleen, mutta voittokin olisi voinut olla tähtien sattuessa kohdalleen mahdollinen.

Kelpo esitykseen on hyvä päättää syyskausi.

 

Ilta kääntyy yöksi Seminaarin koululla. Suuri Blogiryöstö on päättynyt.

 

Ai niin, kotijoukkueen pisteidentekijät: Niitä ei saada laskettua, kun Haukka karkaa paikalta pöytäkirja salkussaan.

Kommentointi on suljettu.

css.php