Eelis Pärssinen onnistui debyytissään, mutta Punaportin Blues kompastui vapaaheittoviivaan

PuBjpg

Punaportin Blues – PUS-Basket 75-86 (46-36)

Hämeenlinnalaisen koripalloilun edustusmiehistön Punaportin Bluesin pelivuosi käynnistyi ottelulla espoolaista PUS-Basketia vastaan. Vierailija osui kolmosensa, kotijoukkue hukkasi liian monta vapaaheittoaan.

Avausjaksolla Seminaarin koulun kotiyleisö seurasi eritoten 19-vuotiaan Eelis Pärssisen otteita. Forssan Koripoikien ykkösdivisioonamiehistöstä PuB:n riveihin siirtynyt laitahyökkääjä vakuutti monipuolisuudellaan oitis.

Kotijoukkueen kaukoheitto ei alkuun osunut, mutta läheltä natsasi. Pirteänä parketilla hääräsi Matias Suonpää, joka säkitti ottelussa kahdeksan pistettä. Lassi Utrionkin ranne lämpeni – laiturin osumat auttoivat kotijoukkueen jaksovoittoon 21–20.

Läpi ottelun onnistui Polyteknikkojen Urheiluseura kaukoheittopelissään. Jouko Heiskasen johdolla espoolaiset pitivät korieron tasaisena, kunnes toisella jaksolla PuB pääsi Utrion ja sentteri Eetu Koivuniemen kolmosilla sekä korinaluskollega Miikka Kilpisen kakkosella kympin karkumatkalle – puoliajalle poistuttiin tilanteessa 46–36.

Toisella ottelupuoliskolla PUS-Basket kiihdytti tempoaan. PuB:n peli oli koko kolmosjakson väsyksissä ja sekaisin. Vieras kuroi eron kiinni ja paineli ohi: 59–63. Suurin jännitys jätettiin päätösjaksolle, jolla ei ottelussa 30 pistettä pussittaneen Utrion uurastuskaan enää riittänyt, sillä Aalto-yliopiston porukasta löytyi koko liuta ratkaisijoita – ja tarkkuus kaaren takaa oli murhaava.

PuB:n pistemiehet: Utrio 30, Joe Nurmio 17, Kilpinen 10, Suonpää 8, Koivuniemi 6, Pärssinen 4 ja Miika Koskinen 0.

Bonusmateriaali:

-PuB olisi voinut osua vapaaheittonsa paremminkin (esim. Joe Nurmio 3/14)

-Tuplaviikonlopun toinen osuus pelataan lauantaina 17.1. Keravalla, jossa vastassa on Kori-80

-PuB on kahdentoista joukkueen sarjataulukkonsa viimeistä edellinen, PUS-Basket keskikastissa

-Ari Lehtolan peluutus onnistui: nopeat vaihdot vaikuttivat toimivilta ja peliaika jakautui tasaisesti

-Kakkosdivisioonapaikka on vaarassa

Kommentointi on suljettu.

css.php