Sarjajumbo Wartti-Basket pääsi Vuosaaressa yllättämään Punaportin Bluesin spandexpöksyt kintuissa

EetuAri

Wartti-Basket – Punaportin Blues

98-78 (47-39)

Koripallokevät miesten eteläisen alueen 2. divisioonassa on puolenmatkan krouvissa, ja Punaportin Bluesin olisi kyettävä miltei mahdottomaan, mikäli mielii välttää sarjatasolta putoamisen. Vuosaaren urheilutalolla pelatussa ottelussa oli PuB:lla vastassaan sarjan hännänhuippu, viidentoista tappion voitoton Wartti-Basket. Isäntä onnistui kaikessa, vieras enimmäkseen pallonmenetyksissä (n. 60 kpl), ja sarjapisteet jäivät Stadiin murskatuloksella ”jotain 20”.

Kuva: Eetu Koivuniemi (vas.) osui Vuosaaressa kolme kolmipisteistä ja Ari Lehtola yhden.

PuB matkusti voimalla seitsemän miehen. Ykköstykki Lassi Utrio puuttui, mutta ilmankin sai joukkue kammetuksi avausjaksosta 26–21-voiton. Ottelussa kolmasti kaaren takaa osunut sentteri Eetu Koivuniemi avasi joukkueen pistetilin kolmosellaan, ja pian laituri Joe Nurmio täräytti samanmoisen. Onnistumiset ruokkivat onnistumisia – hetken.

Toisella jaksolla kotijoukkue näytti, mihin sarjajumbo pystyy. Kaukoheitot löysivät maalinsa ja korilleajot jähmettivät hämäläiset sijoilleen. Jaksotulos 26–13 siivitti Wartin 47–39-puoliaikajohtoon.

Kolmannen neljänneksen ankeata antia olivat kahden PuB-pelaajan virhetilien täyttyminen ja yhden sormen vääntyminen. Vastoinkäymisiin nähden PuB pärjäsi – se vei jakson lukemin 19–18. Päätöskymppi (33–20) oli taas Wartin juhlaa, arkun umpeen naulaamista. Illan ilahduttavin bluesilainen oli pistepomo Taavi Uke.

PuB:n pistemiehet: Uke 20 (MVP), Kilpinen 15, Nurmio 14, Eelis Pärssinen 12, Koivuniemi 9, Ari Lehtola 5 ja Matias Suonpää 3.

”Me pelasimme läpi ottelun surkeasti.” -PuB-sentteri Miikka Kilpinen

Kommentointi on suljettu.

css.php