Tuukka Mutta ja Jukka Hillo hirmuiskussa – PuB 2 painoi päätöserässä Wartin polvilleen

Wartti4

PuB 2 – Wartti Vanhat Starat

81-69 (34-43)

Wartti Vanhat Starat koetteli Punaportin Bluesin kakkosjoukkueen juoksukuntoa koripallon miesten eteläisen alueen 5. divisioonan ottelussa. Helsinkiläinen sarjakolmonen murtui vasta päätösjaksolla lukemiin 81–69 päättyneessä kärkiporukoiden kohtaamisessa. PuB 2 lähti matsiin nelospykälältä ja Wartti kolmannelta.

(Kuva: ottelun hahmo Tuukka Mutta torjuu warttilaisen Seminaarin koulun väriseinästä läpi.)

Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue otti sipuliin oikein urakkatyyliin. Pikaohjus Ilari Saunamäki piti hämäläisiä mukana vauhdikkaassa kyydissä, jota Wartin nuorisoporukka tarjoili sekä kaaren takaa erheettömästi ampuen että lähietäisyydeltä väkevästi muussaten. Jaksotulos 15-31 ei mairittele Bluesia, joka ei kuitenkaan pelannut huonosti – siinä nyt vain kävi niin, että kotijoukkueen komeat osumat saivat useimmiten välittömäksi kuittauksekseen vierasjoukkueen haamukolmosen…

Toisella kymmenminuuttisella nähtiin jo pirteämpi Kakkospupi. Antti Ruposen kauko-osumalla lähdettiin kirimään stadilaisia kiinni. Tuosta avauksesta innostuivat sekä Aleksi Tuomi että Jukka Hillo; molemmat säkittivät kolmipisteisen syvälle hänen hänekseensä, ja puoliaikatulokseksi kirjattiin jo varsin kohtuullinen 34-43.

Kolmannella neljänneksellä, jonka PuB voitti 20-17, alkoi kotiyleisökin ensimmäistä kertaa uskoa voiton mahdollisuuteen. Katsomosta kuului karjahtelua ja voimahuutoja. Tarvittiin kuitenkin vielä yksi erä, päätöserä, jolla nähtiin parasta mahdollista Kakkospupia! Antti Ruponen toi kolmosellaan PuB:n tasoihin 69-69, ja tästä korista alkoi ennennäkemätön vyörytys, joka päättyi vasta loppuvihellykseen.

Tämän villinä kieppuvan pyörremyrskyn pääarkkitehtina hääri Tuukka ”Tuke Nukem” Mutta, joka teki tämän ottelun ratkaisevat korit. Avustajana ahkeroivat levypallorohmu Jani Postareff ja superiskuun moottorinsa virittänyt Jukka Hillo, joka oli Mutan ohella kentän pistepäällikkö 18 pojon saldollaan. Wartti ei yksinkertaisesti voinut ymmärtää, mikä siihen iski: tilanteesta 69-69 lopputulokseen 81-69. You do the math. Kaikki PuB:n pallonriistot ja puolustukselliset maineteot sijoittuivat näille viimeisille minuuteille.

Mikäli tätä päätösneljänneksen uskomatonta hurmosta pitäisi yrittää selittää, koettaisin jotakin tämäntapaista: Seminaarin koulun parketin yllä saattoi aistia vantaalaisessa viihderavintola Tulisuudelmassa tanssi- ja lauluorkesteri Klamydian esiintymistä odottelevan PuB 2 -valkku Petu Mattilan hengen. Vaikka Big Dogin fyysillinen tomumaja oli tänään toisaalla, ei levitaatiohenki tunne ajan ja paikan rajoja – se on läsnä silloin kun sen apua tarvitaan.

Seitsenmiehiselle Wartille on annettava tunnustusta mahtavista kolmoskarkeloista, joiden olisi luullut riittävän voittoon.

PuB:n pistemiehet: Mutta 18 (MVP), Hillo 18, Aleksi Tuomi 12, Antti Ruponen 11, Ilari Saunamäki, Jani Postareff (pelin paras puolustaja) 8, Jukka ”Lehtis-Jukka” Lehtinen 4, Igor Jacovic, Juha Haukka ja Jukka Ränkimies.

Hämpton City Basketball nimeää ottelun kohokohdan

Jukka Hillon kolmonen puolestakentästä, kun peli oli jo selvä, tiedäthän, niillä viimeisillä sekunneilla, kun kumpikaan joukkue ei enää varsinaisesti pelaa, vaan ainoastaan odottelee ajan ohentumista. Hillo nappasi kuulan eleettömästi sinne minne se pitää napata.

Koutsin puheenvuoro

”Kyllä tää ei jää tähän. Väärä vaihto koripallossa??!!??” -Petu Mattila WhatsAppin kautta, kun tuomari Vesa Kylkilahti viheltää PuB:lle pahat kuudesta kenttäpelaajasta (!).

Pelimiehen puheenvuoro

”Ilari kehittyy koko ajan. Japon levypallopeli oli loistavaa. Aleksin panos takamiehenä oli merkittävä. Tuukka Mutasta ei uskoisi, että mies pelaa vasta ensimmäistä kauttaan. Tuukka on käytännössä korvannut minut.” -Igor Jacovic

Voitollaan PuB 2 nousi ohi Wartin, lohkonsa 2. pykälälle!

Jälkikirjoitus: klo 21.15 tyhjään halliin saapui neljä innokasta, kovin vähäpukeista fania, joiden mieliharmiksi ottelu oli jo ajat sitten päättynyt. Kurt Palmroth, Lasse Vartiainen, Jani-Pekka Kajan ja Panu-Ilari Mikkola joutuivat tyytymään poikain keskiseen saunomiseen…

Kommentointi on suljettu.

css.php