Honka Green alisti Punaportin Bluesin kakkosen vain yhden korin turvin

HonkaGreen

Punaportin Blues 2 – Honka Green 65-67 (30-34)

Ennakkosuosikki, lohkokolmonen PuB 2 sai Seminaarin koululle vieraakseen nuoren ja vauhdikkaan espoolaisporukan sarjataulukon kahdeksannelta pykälältä.

Däddi Joutsimo – Tuke Nukem Mutta – Jukka ”35 v.” Hillo – Antti Rupoman – Japo. Siinä avausviisikko, jolla pitäisi muussata fyysillisesti heiveröisempi vastustaja päreiksi. Vaan ei se mennyt niin. Vihreäpaitainen Honka oli pirteässä iskussa, ja vei ensimmäisen kymmenminuuttisen nimiinsä tuloksella 18-21. Riihimäkeläislähtöinen Ilari Saunamäki piti Kakkospupia pystyssä tyylikkäillä korilleajoillaan, joita vierailijan vihreäpaidoista ei ollut pysäyttämään.

Toisen neljänneksen kohokohta koettiin sen puolivälissä. Antti Rupoman Ruponen törmäsi puolenkentän tietämissä lihamuuriin, meni levyksi ja lausui: ”Ottakaa mut pois täältä!” Rupomanin pyyteessä kuului inhimillinen hätä ja hämmennys. Puoliaikatulokseksi kirjattiin 30-34.

Kolmosjakson hahmo oli Jani Postareff, joka dominoi kumpaistakin kenttäpäätyä, mutta vieläkään ei PuB päässyt johdon makuun. Tilanteesta 45-49 lähdettiin päätösneljännestä kuluttamaan.

Hämeenlinnalaisjoukkue teki elämästään vaikeata. Vapaaheitot eivät osuneet. Kolmosia singottiin pussukkaan vain yksi – sen osui Tuukka Mutta. Puolustus oli kovin vuotavainen. Hyökkäyksen onnenhetket pitivät porukkaa silti vain viiden pisteen verran perässä, kun peliaikaa oli jäljellä kolme minuuttia. Jukka Ränkimies oli kaivanut itsestään sen tutun hyökkäyslevypallo-toinen-sikamuussaus-häneen-energian, mutta voittoon saakka ei tuokaan virkistyminen tänään johtanut.

Loppuhetkillä koettiin jännityksen hetkiä, kun PuB tuli jo korin päähän, mutta viimeiset koriyritelmät pomppivat harmillisesti ulos raudoista. Tiivistettynä: kohtuullinen korinteko ei kompensoi kehnohkoa puolustamista. Honka Green oli yhdellä osa-alueella selvästi virkaveljeään edellä: kolmen pisteen heittopelissä.

PuB 2:n kolme kovinta pistejarmoa: Postman 14, Ränkimies 11, Mutta 11.

Kautta on jäljellä yhden kotiottelun verran.

Kommentointi on suljettu.

css.php