Daddy Joutsimo hääräsi kukkulan kunkkuna, kun Punaportin Bluesin kakkonen puristi BeePeestä mehut vekka

IMG_5089

Punaportin Blues – Beepee 75-49

Koripallon miesten eteläisen alueen viitosdivisioonan alemman G-lohkon sarjataulukon viimeiseltä pykälältä ammentava helsinkiläinen BeePee saapui Seminaarin koululle kärkipään porukka Punaportin Blues 2:n vieraaksi. Kotijoukkue ei kuusimiehistä pitkänmatkan vierasta armahtanut: kausi päätettiin komeaan murskavoittoon.

Avausviisikko: Jukka Hillo, Daddy Joutsimo, Pena Mattila, Japo Postareff, Reino Salomaa.

Ensimmäinen neljännes: 14-9. Salainen ase: Ilari Saunamäki vaihdosta kentälle, oitis pari kuppia ja illan komein kolme-sekuntia-ilmalentoa-pallo-koriin-levyn-takaa-ja-kautta-väärinpäin (jonka suorituksen kauneutta on hieman tylsä yrittää tässä sanoin kuvailla).

Toinen neljännes: BeePeen kaukoheittopeli on edellä PuB:n heittämistä – siksi vierailija pysyy yllättävän pätevästi yhdeksänmiehisen kotijoukkueen kyydissä. Kolmoset löytävät tiensä pussukkaiseen. Silti, kuitenkin, PuB 2 nappaa Antti Ruposen johdolla irtioton, ja puoliaikatulokseksi kirjataan epäpiukahko 35-20. Jos Johannes Ijäs olisi tänään Seminaarin koululla, hän luultavasti lausuisi: ”Peli oli sillä kukko.”

Kolmas kymmenminuuttinen alkaa näin. Edustuskelvoton (koska pelasi vastikään PuB 1:n matsissa) Tuukka Mutta lausuu kahden ja puolen minuutin kohdalla katsomosta: ”Tämä on ehkä kevätkauden pas… kehnointa peliä.” Keltapaidat kiskaisevat kolmosen ja pakottavat PuB:n aikalisälle, jolta palaa hiukan piristynyt Kakkospupi: Saunamäen Ilari ja Rupomiehen Antti työstävät edelleen kelpo baasketteja. BeePee ottaa aikalisän tilanteessa 43-29. Jakso päätetään lukemissa 52-31.

Päätöskymppi vehdataan iloisen tuhmasti. PuB takoo koreja laajana rintamana – jokainen vuorollaan säkittää kuulan sukan perukoille. ”Lopetettiin kausi kuten aloitettiinkin. Ympyrä sulkeutui”, lausahteli pelaajavalmentaja Petu Mattila, jonka käskyttämä PuB 2 etenee lohkonsa kärkeen, joskin ykköspaikka on karannut tavoittamattomiin. Ykköspaikan vie Basket Team Helsinki 2012.

Pistemiehet: Joutsimo 17, Postareff 14, Hillo 12, Saunamäki 12, Ruponen 9, Jacovic 6, Mattila 5, Juha Haukka, Reima Salomaa.

Kommentointi on suljettu.

css.php