KoriJarit kaatui taistellen – Taavi Uke ratkaisi PuB:lle päätösneljänneksellä

IMG_7428

PuB – KoriJarit 77-69 (32-28)

Koripallon miesten eteläisen alueen 3. divisioonassa hiljattain kaudenavaustappion kärsinyt Punaportin Bluesin edustusjoukkue sai Seminaarin koululle vieraakseen espoolaisen KoriJarit. Kotijoukkue kampesi kuusimiehisen vierailijan nurin vasta päätösjaksolla lukemiin 77–69 päättyneessä ottelussa.

Ottelu alkoi dramaattisesti, kun jo ensimmäisessä hyökkäyksessä loukkaantui kaksi kotijoukkueen pelaajaa: Taavi Uke sai osuman kyynärhermoonsa ja Jukka Ränkimies kasvoihinsa. Tästä ei PuB kuitenkaan hämmentynyt, vaan loppukymmenikkö, muiden muassa tuore australialaisvahvistus Tristan Fay, haastoi tarkkakätisen ja toisaalta korinalusfyysisenkin espoolaisjoukkion kelvollisesti. Jakso päätettiin tilanteessa 16–17.

(Valokuvia ottelun tapahtumista, mm. Miikka Kilpisen himodonkista – KLIKKAA TÄSTÄ)

Toisen jakson koritalkoot käynnisti pelaajavalmentaja Lassi Utrio (25 p.), jonka kaukoheitoilla PuB kapusi johtoon. KoriJarit kuitenkin pysyi huimilla kolmosillaan koko ajan kannassa, ja puoliajalle hipsittiin kutkuttavassa kotijohdossa 32–28.

Utrion ranne lämpeni liekkeihin pelin kolmannella neljänneksellä. Muutkin innostuivat, mutta irtiotto vesittyi, sillä KoriJarien kaukoheittokaarti onnistui kaaren takaa tähtitieteellisillä prosenteilla. Jakso päättyi lukemiin 52–51, ja väsymätön espoolaiskuusikko siirsi ratkaisun päätöserään, jossa esiin nousi 17 pojoa upottanut Taavi Uke – peluri nosteli lähietäisyydeltä voittoon vaaditun läjän koreja. Myös Joe Nurmio loisti 23 pisteellään.

Kentän laidalta päättynyttä jännäriä kommentoivat kakkosjoukkueen voimahahmot, koripalloanalyytikot Lasse Vuorinen ja Petu Mattila:

”Ottelun kohokohdat olivat Jukka Ränkimiehen 17 sekunnin iltapuhde. Sadonkorjuujuhla kekrin väsyttämä ’Ränki’ taisi haluta huilata tänään; vaikutti lyövän itseltään huulen auki pelästyttyään avausviisikkoon joutumistaan… Toinen huippukohta oli Ville Reposen oma kori.

image1

Kakkosjoukkueen kuulumisia

”Henkilökohtaisesti yksi kauteni kohokohdista on vierasottelu EBT:tä vastaan. Odotan, että pääsen kohtaamaan ’Espoon Pommittaja’ Joacim Mäkisen. Viikon päästä sunnuntaina klo 13.30 Kaitaan koululla on luvassa kovaa vääntöä.”

-PuB 2 -kapteeni Lasse Vuorinen

”Takareisi on parantunut. Suoritin nimittäin juuri yhden jalan kyykyn – ja se onnistui. Minäkin odotan tuota Vuorisen mainitsemaa EBT-ottelua, mutta enemmänkin pelonsekaisin tuntein. Haasteemme on saada tarvittava määrä pelaajia osallistumaan aikaiseen sunnuntaiotteluun…”

-PuB 2 -valmentaja Petu ”Big Dog” Mattila

Kommentointi on suljettu.

css.php