Punaportin Blues teki historiaa Vuosaaressa – Wartti sai tuta ennätysjakson sikamäiskeen

PuB-fani2

Wartti-Basket – Punaportin Blues 58-84 (26-43)

Miesten eteläisen alueen 3. divisioonassa kohti kärkeä kapuava Punaportin Blues pelasi kauden viidennen ottelunsa helsinkiläistä Wartti-Basketia vastaan. Vuosaaren urheilutalosta tuli Hämeeseen tuomisiksi kaksi sarjapistettä kohtaamisesta, jonka loppulukemiksi kirjattiin muikeat 58–84.

Kauden neljäs hämäläisvoitto oli avausjaksolla haave vain, kun nuorta energiaa puhkuva kotijoukkue otti vieraalta luulot pois. Wartti rynnisti nopeilla hyökkäyksillään ja huimilla kolmipisteisillään oitis 12–4-johtoon ja lopulta kymmenen pisteen karkumatkalle – pikkutauolle käytiin lukemissa 22–12.

PuB:n pelaajavalmentaja Lassi Utrion tauko-ohje juosta puolustukseen tuotti tulosta. Toisella jaksolla onnistui PuB:n tyystin tukahduttaa Wartin hyökkäysaikeet, ja vastaavasti oma peruspeli kulki kuin unelma. Kuusikko Utrio (ottelussa 23 pistettä), Joe Nurmio (20), Miikka Kilpinen (14), Taavi Uke (13), Tuukka Mutta (5) ja Tristan Fay (4) takoi koreja vuorotahtiin siinä määrin, että Punaportin Bluesin lähihistorian suurin jaksovoitto 31–4 murskasi isäntäporukan henkisen selkärangan. Puoliaikatulokseksi kaiverrettiin 26–43.

Ottelun jälkipuolikkaalla PuB:lla oli varaa jopa kahteentoista pallonmenetykseen, joista huolimatta saatiin kolmosjaksolla korieroa kasvatettua kymmenkunta pistettä. Päätösneljännes läpsyteltiin – parin kolmen konkarin ynnä junioriliudan Wartti ei enää ollut vaaratekijä.

Muut pistemiehet: Ville Reponen 3, Ari Lehtola 2 ja Jukka Ränkimies 0.

Pelaajan kommentti

”Tää matsi oli yhtä harmaata pilvee.” -Ville Reponen

Kommentointi on suljettu.

css.php