PuB sai Vantaalla Rukkasen avarilitsarista feissiin, PuB 2 kurmotti Mökin Äijiä kotiluolassaan

IMG_7781

Rukkanen – PuB 52-48

Punaportin Bluesin ponteva pyrky kohti piikkipaikkaa miesten eteläisen alueen 3. divisioonan lohkossaan koki Koivukylän koululla kolauksen, kun kotijoukkue Rukkanen yllätti hämäläismiehistön lukemiin 52–48 päättyneessä jännärissä.

Lohkokakkonen PuB reissasi seitsenmiehisenä ilman Lassi Utriota ja Joe Nurmiota, kahta terävintä syömähammastaan. Avausjaksolla sarjataulukon häntäpäästä löytyvä Rukkanen otti PuB:sta kevyen hallintaotteen kirjauttamalla valotaululle tuloksen 19–15. Hämeenlinnalaisittain ilahduttavaa oli, että pisteiden makuun pääsi kokonainen viisikollinen pelimiehiä.

Toisella neljänneksellä PuB pääsi juoneen mukaan. Sentteri Eetu Koivuniemen kolmella perättäisellä kolmipisteisellä joukkue nappasi jaksolta 15–10-voiton ja näin ollen hienoisen puoliaikaedun 30–29.

Kolmas jakso oli kenties lajin historian vähämaalisin. Tuloksesta 7–6 ei jäänyt jälkipolville muuta kerrottavaa kuin se seikka, että tälläkin jaksolla PuB sai heitellä tyystin vapaasti – ja heitteli ohi. Sekä kaukoetäisyyksiltä että korin alta. Päätösjaksoa lähdettiin tahkoamaan kutkuttavasta 36–36-tasatuloksesta.

Viimeisen erän Rukkanen vei kahden korin turvin. PuB:n pistekunkku Ville Reponen pani vimmatusti kampoihin, mutta eivät edes päätöshetkien kolme peräjälkeistä kolmosta aivan riittäneet.

PuB:n pistemiehet: Reponen 18, Koivuniemi 15, Jukka Ränkimies 5, Miikka Kilpinen 4, Ari Lehtola 3, Taavi Uke 2 ja Tuukka Mutta 1.

 

Punaportin Blues 2 – MökÄ 73-63

Kakkospupi piti pisteet Hämptonvillessa. ”Nooh, tämähän oli Mökin Äijiä vastaan taas kerran tällainen matsi, että näitä meidän joukkueen pienimpiä sai varoitella, että suojelisivat hieman itseään… Koripallossa kun ei pitäisi harrastaa avojään taklauksia tai päähän kohdistettuja kyynärpääiskuja – ne kuuluvat muihin lajeihin. Mutta, mitä itse otteluun tulee, koripallomielessä, niin olihan siinä meillä käsillämme klassinen tilanne, jossa kaksi tähtipelaajaa puuttuu ja paikalle päässeet ottavat ratkaisuvastuuta. Aleksi Tuomi hyppäsi kapteeni Lasse Vuorisen saappaisiin ja kantoi vastuuta leveillä harteillaan, piti nopeudellaan isoisiä pilkkanaan.”

”Pelillinen puoli ottelusta: alkuvaiheessa Tuomi ja Matti Heikka painoivat menemään kahdestaan. Hiljalleen muutkin ryhtyivät, ja kolmannen jakson puolivälissä saatiin maajoukkueveteraanien (Mökin Äijien oma nimitys itselleen) henkinen selkäranka notkahtamaan sijoiltaan. Tuomareista sanon vain sen, että pitivät linjansa. Olisi mielenkiintoista nähdä, kuinka oma kotituomarimme Pekka Saros suhtautuisi tällaiseen puoliväkivaltaiseen pelaamiseen…”

IMG_7778

”Ottelun päätyttyä kävimme keskustelua tuomareiden kanssa näiden roolista ja pelaajien suojelusta kentällä. Saimme tuomareilta vastaukseksi kommentin: ’Ala itte viheltään!'”

– Pelaajavalmentaja B.D. Mattila jälkeen voiton, joka nosti kakkospubin lohkonsa kolmanneksi.

Kommentointi on suljettu.

css.php