Punaportin Blues kuukauden pelitauolle – päätti syyspuoliskonsa megamässyvierasvoittoon Kisiksestä

IMG_7601

KISIS – PUB

67-102

Punaportin Blues matkusti Helsingin Urheilutaloon keskikastin otteluun Kisistä vastaan. Koripallon miesten eteläisen alueen 3. divisioonan syyspuolisko sai komean päätöksen, kun hämeenlinnalaisjoukkue jyräsi yli takavuosien maajoukkuemiehiä vilisevän kotijoukkueen lukemiin 67–102 päättyneessä ottelussa.

Kisis sai parketille vain kuusi peluria, jossa joukossa astelivat muiden muassa nimimiehet Martti Kuisma, Rikut Marttinen ja Laanti sekä valmentajavelho Juha ”Dallu” Dahlström. Kentältä puuttuneista korilingoista mainittakoon Antti Isomäki, Jallu Raitanen ja Kari-Pekka Klinga. Niinpä isäntäjoukkue nojasi hyökkäyspäässä Kuismaan, jonka avuilla Kisis pysyi avauspuoliskolla menossa mukana aivan kohtuullisesti: jaksotuloksista 17–22 ja 14–14 summattiin puoliajaksi kutkuttava tilanne 31–36.

Jo ennen puoliaikavihellystä oli PuB hoksannut käydä kiinni heti ensimmäisiin syöttöihin. Ahdistava puolustustekniikka tuotti tulosta – ottelun kolmosjaksolla meni seitsenmiehinen vieras menojaan. Ottelun alun turha puurtaminen ja pallonhukkaaminen olivat tiessään, ja nyt laiskallakin juoksemisella saatiin aikaiseksi nopeita hyökkäyksiä. Kisiksen paikkapuolustus jäi jalkoihin. PuB ratkaisi voiton jaksotuloksella 15–36 ja viimeisteli harvinaisen yli sadan pisteen pistemääränsä päätösneljänneksen 30–21-voitollaan.

PuB:n parasta esittelivät 27 pistettä heittänyt Joe Nurmio ja 21 pojon illan takonut Taavi Uke. Muut pistemiehet olivat Lassi Utrio (15), Tuukka Mutta (13), Miikka Kilpinen (13), Jukka Ränkimies (8) ja Tristan Fay (5).

”Kolmannella jaksolla peli oli kukko. Kaikki pelasivat hyvin. Joe oli huikea. Samoin Taavi. Tuukka otti tasapainoisia ja toisinaan jopa villejäkin ratkaisuja – jotka onnistuivat. Omasta suorituksestani voisin mainita sen verran, että ennen tämän ottelun vapaaheittojani olin pussittanut kauden mittaan noin kaksikymmentä kahdestakymmenestä… Tänään pistelin sitten pari kunnon ohilyöntiä: sentään suoria – että ei mitään korilevyn alalaidan Kerko-tarroja tavoittelevia onneksi – mutta kuitenkin sen luokan voimantuotolla, että rautakankikin kadehtisi. Mitäs vielä alkaneesta joulutauosta… KOVAT JÄTKÄT TREENAAVAT AATTONAKIN!”

-pelaajavalmentaja Lassi Utrio

(Kausi jatkuu 9.1.2015 vierasottelulla.)

Kommentointi on suljettu.

css.php