Kaksi päivää, kaksi voittoa – PuB 2:n nousukiito kohti lohkon kärkipaikkaa on fanimuijille mannaa ja heittereille akkunestettä

IMG_8025

Punaportin Blues 2 – Basket Team Helsinki 2012

73-70

Hurjaan joulunalusvireeseen itsensä lietsonut Punaportin Bluesin kakkosjoukkue skalpeeraa juuri nyt päänahkoja missä ikinä liikkuukin: Tikkurilasta matkasivat sarjapisteet Hämeenlinnaan 53-79 ja kotona pumpattiin niukasti käkättimeen helsinkiläistä Basket Teamia. Vain joulutauko pelasti 5. divisioonan muut joukkueet tältä koripallohirmumyrskyltä, joka sinkosi hämäläisjengin D-lohkon pronssipykälälle.

Kotitrilleri oli fyysillinen. Tönimistä, romurallia. PuB sai jalkeille parhaan miehistönsä. Silti oli tukkoista hyökkäyspäässä. Aleksi Tuomi oli yllättävän vaisu – mahtoivatko tekemättömät ruotsinläksyt painaa miehen mieltä…

Ottelu oli puolustusten vääntö. Molemmilla joukkueilla piisasi energiaa estellä yritelmiä. Tuomen Allu (45 kg) otti kontaktia miehekkäästi: painoi kertaalleen vastustajan 95-kiloisen kaverin kentän pintaan. Sieltä noustessaan sai filmauksesta epäilty pääkaupunkilaisvastustaja oitis vastattavakseen Big Dog Mattilan kysymyksen: ”Oletko performanssiisi tyytyväinen?” Voimannäyttöjä annettiin korin allakin. Mattila joutui muutamaankin kertaan pahoittelemaan korinaluskäyttäytymistään, pyytämään anteeksi lihaspelotettaan. Tiettävästi namikalaiset soivat Mattilalle anteeksiannon.

PuB:n ”Iso Osasto” saa valmentajalta kiitosta. Matti ”Kaasu” Heikka, Reima ”El Reino” Salomaa, Juha ”J-Hawk” Haukka ja Jani ”Japo” Postareff loistivat kukin omilla sektoreillaan. Erityisesti Haukka väläytteli taitojaan hyvien virheiden työstämisessä. Niillä tarkoitetaan rikkomuksia, jotka horjuttavat vastustajan henkistä ja fyysistä sietokykyä. Myös Kaasu antoi stadilaisille muutaman messeväisen vartalotaklaus-tyylisen blokin, joiden jälkeen kiviseinää päin juossut urheilijayksilö ei enää sen koommin tohtinut lähestyä kakkospubin koripäätyä. Postareff, viitosdivisioonan paras sisäpelaaja, operoi perjantai-illan ottelussa sellaisissa korkeuksissa, ettei niihin edes koetettu kurkotella. Ja ettei ”Postmanin” ylistys olisi Vantaanjoen hiekkaa vain, on mainittava, että tuon parhaan pelaajan tunnustuksen antoi paitsi B.D. Mattila, myös illan vastustajan edustaja.

Kapteeni Lasse Vuorinen teki, mitä koutsi Big Dog Mattila tältä pyysi: meni kentälle ja painoi muutaman kipon häneen.

”Meillä on tällä hetkellä liigan kolmen parhaan joukossa oleva kaukolaukoja, paras sentteri ja saletisti paras yleispelaaja.” -PuB 2 -valkku Mattila

Tasaisesti edettiin. Lopussa alkoivat jo heiveröisemmillä paikat särkyä, mutta kokemuksella ja johtajuudella tiukasta paikasta selvittiin. Koutsi Mattilan mukaan ottelun ratkaisuhetkillä nähtiin useita väärin tehtyjä koreja, mutta oikeilla hetkilläkin osuttiin. Ns. clutch-hetkien tärkeitä kaksipisteisiä nakkelivat eritoten Mattila, Kaius Karju ja Japo Postareff. Viisi minuuttia ennen loppuvihellystä todisti kotiyleisö dramatiikkaakin, kun kapu Vuorinen ohjattiin suihkun puolelle rauhoittumaan – viisi henkilökohtaista virhettä.

Vastustaja oli kova. Ja rehti. Rankan rymistelyn jälkeen, palautusjuomilla, oltiin ystäviä, halittiin.

Yleisöennätys syntyi. Viitisenkymmentä ihmistä Seminaarin koululla!

”Illan yleisössä oli myös PuB-legenda Pasi Aalto. Oli kunnia pelata Pasille ja vieläpä niin, että peli jopa välillä toimi.” -B.D.

”Peli eteni vääjäämättömästi kohti loppuaan ja päättyi PuB 2:n voittoon.” -Lasse Vuorinen

IMG_8021

 

Kommentointi on suljettu.

css.php