Jukka Ränkimiehen ihana HERMANNI naulasi Malmi Penetratorsin arkun umpeen

IMG_3164

Malmi Penetrators – PuB 44-79

Punaportin Bluesin voitokas kulku kohti koripallon miesten eteläisen alueen 3. divisioonan lohkokärkeä sai jatkoa Mäkelänrinteen uintikeskuksessa, jossa ottelua isännöi Malmi Penetrators. Tunkeutujiksi itsensä nimennyt kahdeksanmiehinen porukka kaatui nyt jo toistamiseen, kun PuB vasaroi uimahallin valotaululle tuhmat lukemat 44–79.

PuB reissasi kahdeksanmiehisenä. Avausjakso pompoteltiin tasatahtisesti. Läpi ottelun loistanut takamies Ville Reponen (17 pistettä) johti PuB:n 15–11-jaksovoittoon. Tulos olisi voinut olla parempikin, mutta vielä tässä vaiheessa ottelua estivät PuB:n kehnohkot ratkaisuyritykset korieron kasvattamisen.

Kakkosneljänneksellä alkoi tapahtua. Reponen sai korintekoseuraa ilmatilojen herrasta Miikka Kilpisestä ja pelaajavalmentaja Lassi Utriosta (21), jotka säkittivät väkevästi. Hämäläisten jaksovoitto 17–8 ynnäsi puoliaikatulokseksi 19–32.

Malmi Penetrators syötteli rivakasti ja juoksenteli sukkelasti, mutta tuo energia ei tuottanut toivottua tulosta – koreja. Ratkaisut uupuivat tyystin. Jopa vapaat heittopaikat missattiin. Tämä kehitys sopi PuB:lle, joka vei kolmannenkin jakson nimiinsä lukemin 19–16. Jakson arkkitehteina hääräsi kolmikko Utrio – Joe Nurmio (16) – Jukka Ränkimies.

Päätöskympillä kaikki padot murtuivat. Koko hämäläisjengi löysi kollektiivisen flow’nsa – ja painoi kuulaa mukiin hurmiossa. PuB:n jaksovoittotulos 28–9 hakee vertaistaan.

Muut pistemiehet: Jukka Ränkimies 7, Kilpinen 6, Tuukka Mutta 6, Tristan Fay 6 (kaksi nollakulman kolmosta keskelle keksintöä – ja viimeisessä erässä valitettava vilkkavamma, joka vaatii ensiapua) ja Eetu Koivuniemi.

”Tuntui, että tämä oli alusta asti selvä peli. Toinen puoliaika oli meiltä jo varsin hyvää peliä. Ei silläkään laadulla vielä Ravensia torstaina voiteta, mutta melkein jo. Ville Reponen oli tänään loistava – teki muun muassa kolme koria vasemmalla kädellä! En ole kymmenvuotisen PuB-urani aikana nähnyt Villeltä kuin kolme vasurilla tehtyä koria, ja nyt näin kolme samassa pelissä. Toinen pelin sielu oli Joe [Nurmio], jonka levypallot ja riistot olivat voittomme avain. Pelin mielenkiintoisin hetki koettiin päätöserässä, kun Ränki [Jukka Ränkimies] tempaisi hyökkäyspään levypallon, korin ja and-one-vaparin häneen… Tätä suoritustahan me Vanhan Liiton miehet kutsumme ’kolmen pisteen hyökkäykseksi’, se on selvä. Arvaapa, miksi forssalaislähtöinen Nurmion Joe tuota suoritusta kutsui? HERMANNIKSI.” -Lassi Utrio

PuB pelaa torstaina vieraissa ja perjantaina kotona. Matka kohti kärkeä jatkuu… Noita kahta ottelua odotellessa voimme lukea PuB 2 -kapteeni Lasse Vuorisen analyysin taas kerran mainion ottelun tahkonneen Jukka Ränkimiehen pelityylistä.

”Ränkillä on dualistinen suhde palloon. Hän tahtoo sen. Hän tahtoo sitä enemmän kuin mitään muuta. Sitten kun hän saa sen, saavuttaa haluamansa – hän tahtoo siitä kaikin keinoin eroon. Ja yleensä tuloksena on vähintäänkin hyökkäyslevypallo ja kori, toisinaan vielä vapaaheitto päälle.”

Kommentointi on suljettu.

css.php