Punaportin Blues 2:n koripallovuoden avaus oli bottom notering

pub2

PuB 2 – Masalan Kisa 64-84

Puoliaikavihellykseen saakka peli kulki. Sitten tapahtui jotain.

Vuosi 2016 käynnistyi Punaportin Bluesin kakkosjoukkueelta kovin vaisusti. Sen saattoi havaita jo ottelutapahtuman alla. Pelaajat valuivat pelipaikalle myöhässä, lämmittely ontui, porukka haahuili siellä täällä kuin Hämäläisen Kalevi baarien sulkemisajan jälkeen. Ei näyttänyt hyvältä, ei.

Peli sentään kulki kohtuullisesti – ensimmäiset 20 minuuttia. Puoliajalle käytiin tasatilanteessa 37-37.

Kolmannella kymmenminuuttisella vierasjoukkue löysi heittojyväsen. Kaukopommit osuivat maaliin. Onnistumisten sarja nujersi PuB:n henkisen selkärangan. Kenttäpelaajien henkinen (asenne)uupuneisuus aistittiin katsomoon, jossa johtavat asiantuntijat uskalsivat mainita seikan ääneenkin: ”Väsyneeltä näyttää”.

Viimeisellä jaksolla Masala meni menojaan – ja takoi valotaululle ruman 20 pisteen eron. PuB:n pelaajavalmentaja Petu ”Big Dog” Mattila ei ollut lainkaan tyytyväinen. Mihinkään.

”Tämä välinpitämättömyys peliä kohtaan huolettaa minua. Tarvitsemme kriisipalaverin.”

Pisteet: Aleksi Tuomi 15, Lasse Vuorinen 13, Matti ”Kaasu” Heikka 11, Kaius Karju 10, Antti ”Rupoman” Ruponen 8, Igor ”Balkanin kenkäkauppias” Jacovic 5 ja Sami ”Salonen” Savolainen 2.

(Toimittajan huomautus: termin ’bottom notering’ on aikoinaan hämeenlinnalaiseen koripalloon tuonut PuB-legenda Pasi ”Capo” Aalto. Bottom noteringilla tarkoitetaan pohjanoteerausta, tässä tapauksessa siis varsin kehnoa peliesitystä. Tätä äärimmäisen harvinaista termiä on journalismissa käytetty vain kahdesti: nyt ja aiemmin tässä.)

Kommentointi on suljettu.

css.php