Punaportin Blues junttasi Wartti-Basketin syvälle lohkojumbojen hautausmaan synkänmustiin multiin

IMG_8554

PuB – Wartti-Basket 74-68

Hämeenlinnalaisen koripalloilun erikoisseura Punaportin Blues pomppasi miesten eteläisen alueen lohkonsa kärkikolmikkoon voitettuaan lohkon viimeiselle paikalle jämähtäneen helsinkiläisen Wartti-Basketin lukemin 74–68.

Juniori-ikäiset keltapaitaiset saapuivat Seminaarin koululle voimalla kahdeksan miehen. Vauhtia riitti alusta alkaen niin, että varttuneempaa kotijoukkuetta hengästytti. PuB:n onneksi Lassi Utrion kaukoheittosihti oli kohdallaan: avausneljänneksellä yhdeksän pistettä ja jaksotulokseksi 22–20.

IMG_8559

Seuraavatkin seitsemän pistettä kirjattiin Utriolle. Irtiotto jäi kuitenkin epätäydelliseksi, sillä Wartti kiri oitis takaisin kahden korin päähän – ja pakotti kotijoukkueen aikalisälle. Varavalmentaja Eetu Koivuniemen puhuttelun jäljiltä kentälle palasi sisuuntunut PuB, joka ampaisi 11 pisteen johtoon ja taivutti puolestaan Wartin ottamaan minuutin miettimistauon. Aaltoliikkeinen avausneljännes päätettiin puoliaikatulokseen 44-37.

IMG_8559

Kotijoukkue puolusti siististi, vieras ovelasti, paikkapuolustusta ja miesvartiointia vaihdellen. Hyökkäyspäässä kolmas kymmenminuuttinen edettiin vuorotahtiin koritehtaillen. Sentteri Miikka Kilpinen nakutteli yläilmoistaan pehmeitä kaksipisteisiä pussin perukoille. Takamies Joe Nurmio antoi tulitukea uhrautuvalla pelityylillään ja päätöskolmosellaan, jolla PuB naulasi viimeisen tauon tilanteeksi 60-50.

IMG_8559

Päätösneljännes ei tarjonnut yllätyksiä. Wartti hiillosti loppuun saakka, mutta ei missään vaiheessa muodostanut todellista, vatsanpohjaa kutkuttelevaa uhkaa.

IMG_8559

”Tällaisena eteläisen alueen top-3-kirjurina haluan sanoa, että tänään ei tuosta yleisön pauhusta tuomarikommunikaatio tahtonut oikein erottua. Välillä oli vaikeuksia saada selvää asioista.”

-ottelun toimitsijapöydän organisaatiosta vastannut PuB 2 -koutsi Petu ”B.D.” Mattila

IMG_8555

”Numero 20 [Taavi Uke]. Jos haluat tuomaroida, vaihdetaan rooleja.”

-Pekka Saros kotijoukkueen pelaajalle lempeän kasvattavasti neljän minuutin kohdalla

Rainmanin [Jukka Ränkimies] sadetta säästeltiin seuraavaan (HyPo-)peliin.”

-pelaajavalmentaja Lassi Utrio

PuB:n pistemiehet: Utrio 23, Nurmio 17, Kilpinen 13, Taavi Uke 8, Ville Reponen 5, Ränkimies 4, Tuukka Mutta 4 ja Matias Suonpää.

Viikonlopputerkuin

IMG_8486

Kommentointi on suljettu.

css.php