MuKi 3 toteutti Helsingissä koripalloilullisen isoisänmurhan – Punaportin Blues 2:n farmijoukkueen pikkubroidit nousivat omille siivilleen

IMG_8590

Muki 3 – PuB 2 97-51 (52-22)

Munkkiniemen Kisapoikien kolmosjoukkue eli MuKi 2:n pikkubroidit toteuttivat koripalloilullisen isoisänmurhan pääkaupungissa, jonne vastustajaksi puuskutti seitsenmiehinen, henkisesti ja fyysisesti rampa PuB 2.

Tulee aika, jolloin pojat kasvavat miehiksi – ja irrottautuvat isoisistään. Tämä sunnuntai oli se päivä. PuB 2:n farmijoukkueen pikkubroidit toteuttivat miehistymisriittinsä päättäväisesti ja vääjäämättömästi: ”Isoisä, minä en tarvitse sinua enää. Minun on aika koettaa omia siipiäni.”

Isoisäseitsikko esiintyi kovin vaisusti. Kaikki korinalusmuussaajat (Kaasu Heikka, Japo Postareff, El Reino Salomaa) puuttuivat… Pelaajavalmentaja Big Dog asteli Munkkiniemen yhteiskoulun parketille miltei suoraan Hämäläisen Kalevin varpajaisista… Kapteeni Lasse Vuorinen hölkäili hieman puuduksissa tehtyään pitkän vuoron autonkuljettajana… Hämäläisten loput poissaolot olivatkin sitten niitä mystisiä no-te-tiedätte-kyllä-absensseja… Seitsemällä reissattiin, siis. Odotukset eivät olleet korkealla, sillä vastassa oli nuori ja kovin juoksevainen lohkokolmonen.

Isoisänmurha toimeenpantiin tylysti. Ensimmäisellä ottelupuoliskolla MuKi kiskaisi kolmenkymmenen pisteen kaulan, eikä hellittänyt tahtiaan toisellakaan. Miltei viidenkymmenen pisteen erolla kotijoukkue teki nyt selväksi sen seikan, että tästedes sekä MuKi 2 että MuKi 3 pärjäävät omillaan – isoisien perintö on kaunis, mutta nykyajassa tarpeeton. Uudella sukupolvella on uuden sukupolven asenne ja itseluottamus.

Me voimme vain toivoa, että helsinkiläiset muistelevat saunailloissaan hämeenlinnalaisia isoisiään lämmöllä: ”Muistatteko, jätkät, niitä hienoja Hämptonin miehiä, jotka viisailla neuvoillaan johdattivat meidät Voittojen Tielle. Nostetaan malja PuB 2:lle. Eläköön, eläköön, eläköön!” Takkatuli palaa, hiillos hiipuu, valta vaihtuu, pienet koirat nousevat haastamaan isompansa, elämä jatkaa syklistä liikettään. Ja se on oikea liike – näinhän asioiden on oltava.

”Ihan positiiviset fiilikset. Hyviä asioita tehtiin välillä. Oli jokseenkin hassu ottelu.” -Vuorinen

”Olen tyytyväinen kriisipalaverimme jälkeen tapahtuneisiin asioihin: pelinaluslämmittelyn laadukkuuteen ja pelaajien asenteeseen. Meillä ovat nyt kaikki osa-alueet kunnossa – paitsi koripallopeli.” -Big Dog Mattila

PuB:n pistemiehet: Vuorinen 16, Kaius Karju (MVP) 10, Aleksi Tuomi 6, Antti Ruponen 6, Ilari Saunamäki 6, Petu Mattila 5 ja Kurvi Maltio 2.

 

Kommentointi on suljettu.

css.php