Kahdeksan pisteen koriero tarvittiin – neljäntoista tuli: Punaportin Blues säilytti sarjanousun mahdollisuutensa pieksämällä HyPo 2:n tämän kotiluolassa

hypo (2)

HyPo 2 – PuB 54-68

Martinhallissa jännitettiin kahden ”paikallisvastustajan” vääntöä, kauden tärkeintä ottelua, jossa Hyvinkään Pontevan kakkosjoukkue kaatui yllättävän suurin lukemin. Punaportin Blues sai 68–54-voitollaan siipiensä alle hyvää tuulta koripallon miesten eteläisen alueen 3. divisioonan B-lohkossaan.

Otteluun lähdettiin tasaisista lähtökohdista: molemmilla 11 voittoa ja kuusi tappiota, sarjataulukon sijat 3. ja 4. Ennen joulua HyPo voitti PuB:n seitsemällä pisteellä, joten nyt PuB:lle kelpasi vain kahdeksan pisteen voitto, mikäli sarjanousumahdollisuutta mielii.

hypo (3)

Reissuun intohimoisen hyvinkääläisyleisön eteen lähdettiin seitsenmiehisenä. Tasaisiksi tiedetyt voimasuhteet ilmentyivät avausjaksolla: kotijoukkueelle 13–12. Molemmat joukkueet heittelivät paljon ohi, mutta toisella neljänneksellä alkoi PuB:n kone käydä tasaisemmin. Kori korilta kasvatettiin isäntään kaulaa, ja puoliaikatulokseksi kirjattiin toiveita herättävä 20–27.

Kolmannella jaksolla PuB kasvatti eron jo 10 pisteeseen ja pakotti Pontevan aikalisälle. HyPo puolusti kovaa, mutta PuB:n Miikka Kilpinen puolusti kovemmin. PuB kontrolloi ottelun tempoa, ja loppua kohden koriero kasvoi vielä hitusen.

– Ei meillä ollut tänään hätää. Kaikki meistä antoivat tänään kaikkensa, myhäili pelaajavalmentaja Lassi Utrio voittotunnelmissa.

hypo (5)

PuB:n pisteet: Utrio 22, Joe Nurmio 22, Kilpinen (MVP) 10, Ville Reponen 8, Jukka Ränkimies 6, Tuukka Mutta ja Matias Suonpää.

hypo (1)

”Strategiamme oli antaa Miikalle [Kilpinen] kerrankin jokin puolustustehtävä. Hän onnistui.”

-Lassi Utrio

Kommentointi on suljettu.

css.php