”… ja ratkaisu saapui Ari Lehtolan hahmossa” – Punaportin Blues kukisti Arsene Towan Yökoriksen yhden korin turvin

IMG_2847

PuB – HNMKY Yökoripallo 59-57 (39-34)

Koripallon miesten eteläisen alueen 3. divisioona lähestyy päätöstään. Runkosarjan viimeistä edelliseen otteluun lohkokolmonen Punaportin Blues sai vieraakseen nälkäisen haastajan, viitospaikalta ylöspäin yrittävän helsinkiläisen HNMKY Yökoripallon. Kotijoukkue nappasi tärkeät sarjapisteet yhden korin turvin!

Vierailija saapui Seminaarille kymmenmiehisenä, kotijoukkueella oli terveenä se tavallinen seitsikko. Avausjaksolla määräsi innokkaampi kaapin paikan: Yökoris kirmasi päästä päähän ja nakkeli viljalti. Heittoprosentit eivät aluksi imarrelleet kumpaakaan, mutta jakson loppua kohden alkoivat kolmipisteiset upota molemmilla. Tauolle poistuttiin tilanteessa 10–15.

Kakkosjaksolla käskytti hämeenlinnalaisille tuttu Yökoris-valmentaja Arsene Towa porukkansa kaukoheittäjäisiin. Hitaammin käynnistynyt PuB pisti Joe Nurmion (17 pistettä) ja Ari Lehtolan (19) johdolla kiivaasti kampoihin, ja mustapaitojen puolustus murrettiin. Puoliaikatilanteeksi kirjattiin 39–34.

Kolmas neljännes oli hämäläisille mustahko: Joe Nurmio loukkaantui, mikään ei onnistunut – ja viiden pisteen johto taittui neljän tappioasemaksi. Tauolle lampsittiin tilanteessa 48–52. PuB sisuuntui. Ratkaisua jännitettiin ottelun viime sekunneille saakka. Se saapui Ari Lehtolan hahmossa.

Muut pistemiehet: Ville Reponen 9, Tuukka Mutta 6, Eetu Koivuniemi 4, Matias Suonpää 2 ja Jukka Ränkimies 2.

”Ottelu oli PuB:n panssarivaunuosastolle (Jukka Ränkimies & Matias Suonpää) ehkä turhan nopeatempoinen – mutta oli se sitä tuomareillekin! Tekee mieli nostaa karmean suuren työurakan tehneelle Joe Nurmiolle malja. Mies ei käynyt juuri lainkaan vaihtopenkillä, ja sai vielä vastustajan kympiltä polvea naamaan… Ari Lehtolalle annan tänä iltana mielenhallintapalkinnon loistavasta hermojen hallinnasta. Arin käymä, minun pitämäni mielenvalmennuskoulutus näyttää tuottaneen tulosta. ” -Petu Mattila

Nousukarsintoihin tähtäävä PuB pelaa päätösottelunsa 1.4. klo 19.30 Seminaarin koululla, jonne saapuu vieraaksi helsinkiläinen Kisis.

 

Kommentointi on suljettu.

css.php