101 Basketball Teamin lihaspelote ei piisannut – Punaportin Blues ryöväsi sarjapisteet Stadista

whatsapp-image-2016-10-02-at-18-11-22

Kisahallin A-puolen sunnuntai-illan M3D-ottelun lämmittelyshow’ssa nähtiin taidokkaita koreja…

Miesten eteläisen alueen 3. divisioonassa vahvasti kautensa aloittanut hämeenlinnalainen Punaportin Blues matkusti  Kisahalliin helsinkiläisen 101 Basketball Teamin vieraaksi. Vähäkorinen kamppailu päättyi loppulukemiin 50–57.

Ottelussa 11 pistettä heittänyt Timo Turunen ja Joe Nurmio (14) olivat avaushetkillä vähiten reissuväsyneitä. Miekkosten pisteillä PuB pysyi räväkästi aloittaneen kotijoukkueen matkassa mukana. Jaksotulos 16–13 antoi olettaa pelistä tulevan tiukan.

PuB ei säikähtänyt 101 Basketballin nuorukaisten lihaspelotetta. Meno oli romurallimaista, fyysillistä rymistelyä ja tuomarilinja vieläpä salliva, joten osumia otettiin ja niitä myöskin annettiin.

Hämäläisyhdeksiköstä puuttui Lassi Utrio, mutta se ei menoa haitannut. Kakkosjaksolla ottelu ratkaistiin. PuB:sta peräti seitsemän miestä pääsi nyt pisteiden makuun, ja kolmosiakin nakeltiin neljä. PuB teki selvää jälkeä pommittaessaan jaksotulokseksi 18–4, ja pääsi puoliaikatauolle mukavassa 31–20-johdossa.

Kolmannella neljänneksellä innostui tutkapari Timo Turunen – Miikka Kilpinen (10). Ensin mainittu syötti, jälkimmäinen nosteli kippoon. Uusi peluri Onni Leinonen ilahdutti levypallopelillään ja riistoillaan, Petu Mattila kolmosellaan. Kotijoukkue vei kolmosjakson nimiinsä 19–18 ja vielä päätösjaksonkin 11–8, mutta PuB:n toisella neljänneksellä saavuttama karkumatka ei ollut enää toden teolla uhattuna.

PuB:n loput pistemiehet: Onni Leinonen 6, Eetu Koivuniemi 5, Petu Mattila 5, Jukka Ränkimies 4, Juha Toivonen 2 ja Ville Reponen 0.

Bonusmateriaali:

Big Dog Mattila onnistui edustusjoukkueeseenpaluuottelussaan: miehen kädenjälki näkyi yhtenä onnistuneena levyn kautta -kolmipisteisenä (toisen mokoman nakkasi Onni Leinonen) sekä kahtena vapaaheitto-osumana.

Mattilan psyykevalmentajan Lasse Vuorisen mukaan siirtyminen kakkosjoukkueesta edustukseen on hyväksi kaikille: nyt Mattila saattaa kakkosjoukkueen peleissä keskittyä vain valmentamiseen (ei pelaamiseen), sillä ihmisen on hyvä tehdä yhtäaikaisesti vain yhtä asiaa. Toki negatiivisenkin puolen Vuorinen nostaa pöydälle…

”Nyt BD:llä on viitosdivarivalmentajan ominaisuudessaan taas aikaa keksiä kakkosjoukkueen pelin tiimellyksessä (!) uusia (!) kuvioita, joita sitten epätoivoisesti yrittää opettaa meille aikalisällä. Yleensä kuviot on vielä eri lajeista omaksuttu, joten niiden soveltaminen koripallossa on jo lähtökohtaisesti hankalaa.” -BD Mattilan psyykevalmentaja Lasse Vuorinen

Kisahallin katsomossa kotijoukkuetta kannusti mies, joka näytti Ali Jahangirilta, mutta ei ollut.

”Tänään nähtiin monta levypalloa, joita Ränkimies ei ottanut. Saattaa johtua siitä, että silloin, kun ne olisivat olleet tarjolla, Ränki istui vaihdossa.” -BD Mattila

”Keltainen Jaffa oli tänään hämeenlinnalaisten suosituin vaihtopenkkijuoma.” -BD Mattila

IMG_8486

Kommentointi on suljettu.

css.php