Yksitoista kolmipisteistä kahteen pekkaan; Joe Nurmio 32 pojoa, Eetu Koivuniemi 17 – pahamaineinen Malibu pommitettiin koripallokartalta avaruuteen

jocce

PuB – Malibu 74-62

Miesten eteläisen alueen 3. divisioonassa väkevästi kautensa aloittanut hämeenlinnalainen Punaportin Blues sai Seminaarin koululle vieraakseen kovatasoisen helsinkiläisporukan, kun sarjatason vakiomenestyjä Malibu marssi parketille yhdeksänmiehisenä. Kamppailu päättyi kotijoukkueen 74–62-voittoon.

Avausjakso oli tasainen. PuB haparoi kolmoskaaren takaa – paitsi Eetu Koivuniemi, joka osui kahdesti. Joe Nurmio puolestaan onnistui kaikessa, mihin ryhtyi: pelimiehen kymmenen pistettä veivät kotijoukkueen 21–18-jaksovoittoon.

Hämäläismiehistö onnistui toisellakin kymmenminuuttisella. Koivuniemi näytti Nurmiolle kolmen pisteen heiton mallia, ja Nurmio nakkelikin niitä oitis kolme kappaletta pussukan pohjille. Tilanteessa 35–24 vieras näki ainoaksi vaihtoehdoksi aikalisän. Sen jäljiltä korinteko tyrehtyi molemmilla; muussailtiin ja tuuppailtiin tuloksetta. Vapaaheitotkin viskeltiin harakoille. Sitten, viimeisellä sekunnilla, Ari Lehtola pommitti kolmipisteisen sukkaan! Puoliaikatauolle tepasteltiin tilanteessa 39–30.

Kolmas neljännes oli sekin Nurmion, joka heitti ottelussa 32 pistettä. Hyökkäyslevypallot, kolmoset, täyspalvelu. Nuori Onni Leinonenkin väläytti: pallonriisto, kori. Perään Koivuniemen (17) kolmen pisteen heitto. Viimeistä taukoa lähdettiin lusimaan tilanteessa 61–44.

Päätösneljänneksen Malibu koetti kiriä. Timo Turunen pysäytti yritelmät. Vastustaja väsyi, kuumeni. Peli oli sillä kukko, kuten legendaarinen PuB-toimittaja Johannes Ijäs aina tapasi sanoa.

MVP: Joe Nurmio (kuusi kolmosta)

The 2nd Man: Eetu Koivuniemi (viisi kolmosta)

The 3rd Man: Onni Leinonen (rohkeaa, ennakkoluulotonta, vauhdikasta tekemistä)

Muut pistemiehet: Onni Leinonen 7, Ari Lehtola 7, Timo Turunen 7, Petu Mattila 2, Miikka Kilpinen 1, Jukka Ränkimies 1, Ville Reponen 0 ja Matias Suonpää 0.

IMG_8486

Kommentointi on suljettu.

css.php