Jättiläisten kaksinkamppailussa toisen oli tuhouduttava

img_20161202_193029

PuB – Ravens 80-103

Miesten eteläisen alueen 3. divisioonassa B-lohkossa miteltiin kovatasoinen kärkikamppailu, kun tappioton sarjakärkikaksikko Punaportin Blues ja Ravens väänsivät voitosta Seminaarin koululla. Loppulukemiksi kirjattiin 80–103.

Porvoolaisporukka oli reissussa seitsemän miehen voimin. PuB:lla oli kahdeksan peluria. Panoksena oli tappiosarakkeen vääjäämätön puhkeaminen jommallekummalle.

Ensimmäinen jakso tarjosi matemaattisesti viehättävän muodostelman: neljän minuutin pelin jälkeen kotijoukkue oli onnistunut neljässä kolmipisteisessään, joille merkittiin neljä eri heittäjää. Alku lupaili siis hyvää. Vielä kun ottelussa kaikkiaan 21 pojoa upottanut Joe Nurmio innostui taukovihellystä kohden koritehtailuun, saatiin välitulokseksi mairea 26–24.

Porvoolaisporukka nosteli pisteensä korin alta kovin vaivattoman oloisesti, ja siirtyi toisella neljänneksellä johtoon. Ari Lehtola (23) oli viidellä perättäisellä pisteellään sitä mieltä, ettei päästetä korppiparvea pidemmälle: tilanne 39–34 – käytiin aikalisälle. Timo Turusen (14) johdolla puoliaikatulokseksi kammettiin kutkuttava 44–42.

Kolmosjaksolla koreja kiskottiin aluksi vuorotahtiin, mutta loppua kohden tahti kiihtyi Ravensin hyväksi. Strategiset täsmäpommit kaaren takaa löysivät maalinsa. Ari Lehtola piti PuB:ia pystyssä. Viimeiselle tauolle käytiin tilanteessa 64–73.

Päätösneljännes ei horjuttanut syntyneitä voimasuhteita.

”Pelihän oli ihan rehtiä, fyysistä. Kolmannessa erässä PuB lähti mukaan heittokilpailuun ’lasse-vuoris-heitoilla’… Tällä kertaa nämä taktiset itsemurhaheitot eivät löytäneet maaliinsa.”

-ottelun toimitsija, PuB 2 -valmentaja Petu ”Big Dog” Mattila

Kommentointi on suljettu.

css.php