Hämeenlinnalainen koripallovuosi päättyi yllätyksellisesti – lohkokakkonen Punaportin Blues yllätettiin housut kintuissa Espoossa

EBT Farmi – PuB 72-67

Punaportin Bluesin koripallovuosi 2016 miesten eteläisen alueen 3. divisioonassa sai päätöksensä Espoonlahden urheiluhallissa, jossa vastassa oli kotijoukkue Espoo Basket Team Farmi. Sarjataulukon puolivälin alapuolella majaileva EBT pääsi yllättämään: sarjapisteet jäivät Espooseen lopputuloksella 72–67.

Hämeenlinnalaismiehistössä oli käynyt pelaajakato. Reissussa oltiin vain kuuden miehen voimin. Ensimmäisellä kymmenminuuttisella muiden muassa Joe Nurmion puuttuminen ei vielä pahemmin näkynyt – PuB vei jakson yhden korin turvin 21–19. Ilahduttava seikka oli, että kaikki kuusi pelimiestä pääsivät korinteon makuun.

Toinen neljännes oli vaisumpi. EBT sai pelin juonesta kiinni ja jyräsi reilun kymmenen pisteen puoliaikajohtoon jaksotuloksella 24–11.

Kolmatta jaksoa lähdettiin tahkoamaan tilanteesta 43–32. PuB:n väkivahva Timo Turunen näytti takaa-ajon mallia. Hän takoi ensin yhdeksän pistettä, antoi sitten Miikka Kilpisen tehdä yhden korin, ja jatkoi itse vielä kolmen pisteen tehoilla. Tämäkään panos ei kuitenkaan riittänyt, sillä EBT vei viimeistä edellisen kymmenminuuttisen 19–14.

Vasta päätösjaksolla PuB intoutui puolustamaan. Hyökkäyspäässä Ari Lehtolan kolmoset synnyttivät toivoa voimasuhteiden horjuttamisesta, mutta aika loppui kesken. EBT nappasi lohkokakkoselta päänahan.

PuB:n pisteet: Turunen 24, Miikka Kilpinen 15, Jukka Ränkimies 9, Lehtola 8, Ville Reponen 6 ja Onni Leinonen 5.

Kommentointi on suljettu.

css.php