Punaportin Blues käynnisti koripallovuotensa messevällä kotivoitolla

Punaportin Blues – BC Hukat 85-63 (44-35)

Koripallon 3. divisioona starttasi hämeenlinnalaisittain iloisesti. Lohkokakkonen Punaportin Blues sai Seminaarin koululla vastaansa vantaalaisen BC Hukat, joka sijoittuu sarjataulukossa pari pykälää hämäläisporukan alle. Vuodenavauskamppailu päätettiin valotaulun näyttäessä 85–63.

Ensimmäinen kymmenminuuttinen meni vierailijalle. Tasaisen keskimittaisista pelureista koostuva hukkalauma ajoi korille nälkäisesti ja ratkaisi laadukkaasti. Kotijoukkue oli vielä aavistuksen unelias, joskin Miikka Kilpinen ja Ari Lehtola ilahduttivat jaksolla pussittamalla viisi pistettä per sierainpari. Väliaikatulokseksi kirjattiin 16–19.

Toisella neljänneksellä alkoi isäntäporukkakin virkistyä – ja kammeta piste-eroa komeammaksi. Joe Nurmion (16 pistettä) ja Timo Turusen (21) koreilla päästiin jo miltei kymmenen pisteen karkumatkalle. Kilpinen (18) ja Ville Reponen (13) poimivat hyökkäyspään levypallot hyppysiinsä, ja puoliaikahengähdykselle päästiin ilahduttavassa tilanteessa 44–35.

Kolmosjaksolla PuB kiskaisi oitis 5–0-irtioton. Sittemmin ero pysytteli kymmenen pinnan vaiheilla, kun koreja tehtailtiin vuorotahtiin. Päätöskympille lähdettiin lukemista 60–49, ja sillä onnistumisia saatiin koko kotirintaman leveydeltä.

Kakkosdivisioonapaikka on PuB:n koriskevään realistinen tavoite – vaikka joukkueen ykköspommittaja Lassi Utrio vastikään luovutettiinkin maailman työelämän tuuliin…

Kuvia: The Shot

Kommentointi on suljettu.

css.php