Kuusimiehinen Punaportin Blues voitti Seniorsin Stadissa – tuli sarjataulukossa jo tasapisteisiin lohkokärjen kanssa

Seniors – PuB 63-85

Helsingin Suomalaisella Yhteiskoululla todistettiin eräänlainen ihme, kun Punaportin Blues toisti edellisen ottelun voittotuloksensa identtisenä. Hämeenlinnalaisten 85–63-voitto Seniorsista oli täsmälleen sama kuin edellisen BC Hukat -kotiottelun voittotulos. Mikä arvokkainta, tämä tuorein tulos tehtiin vain kuuden miehen voimin.

Kapteeni Joe Nurmio sai matkaseurakseen viisi peluria. Avausjakso oli PuB:lle vaikea, sillä kotijoukkue Seniors nakkeli miltei jokaisen heittonsa verkon perille – siitäkin huolimatta että PuB:n puolustus oli ajan tasalla ja käsi valmiina torjumaan heiton. Jaksotulos kirjattiin isännälle 24–21.

Toisella kymmenminuuttisella voimasuhteet muuttuivat. Nelikko Nurmio – Ari Lehtola – Jukka Ränkimies – Timo Turunen kävi vuorotahtisesti työstämässä pari koria mieheen, ja neljännes kuitattiin hämeenlinnalaisille 25–14. Puoliaikahengähdys tilanteessa 38–46 tuli vierasjoukkueelle tarpeeseen.

Kolmas jakso oli kaikkiaan 31 pistettä takoneen Timo Turusen (kuvassa) näytös. Korimuussari tehtaili kymmenen pistettä ja sai tekemiseensä taustatulta Nurmiolta ja Ränkimieheltä siinä määrin, että kolmaskin neljännes saatiin PuB:n nimiin 19–21. Kymmenen pinnan karussa käytiin päätöserään, jonka kuluessa kotijoukkue Seniors sai aikaiseksi vain kuusi pistettä – ne yhden tekijämiehen toimesta.

PuB:n muut pistemiehet: Nurmio 19, Ränkimies 17, Lehtola 13, Eetu Koivuniemi 3 ja Petu Mattila 2.

 

Bonusmateriaali

Ottelun kohokohtia oli viisi kappaletta. Ensimmäinen: Turusen levyn-kautta-kolmonen kaukaa häneen, raajoissa roikkuvista puolustajista vähät välittäen. Toinen: Turusen levyn-kautta-kolmonen kaukaa häneen, raajoissa roikkuvista puolustajista vähät välittäen. Kolmas: Turusen levyn-kautta-kakkonen häneen, raajoissa roikkuvista puolustajista vähät välittäen.

Neljäs kohokohta: B.D. Mattilan psyyke kesti täydet 40 minuuttia.

Viides kohokohta kirjataan Jukka ”Rain Man” Ränkimiehen (MVP) tekoseksi. Melko luotettavien silminnäkijöiden mukaan tilanne eteni omasta puolustuspäästä lähtien tarkalleen tällä tavoin:

”Ränki riisti oman pään kolmosviivalla hyökkääjältä pallon ja lähti rynnistämään kohti vastustajan koria – kaikkia pallonmenetyksen todennäköisyyksiä uhmaten. Ei ole liioiteltua sanoa, että noiden pitkien sekuntien aikana PALLONMENETYKSEN UHKA HAISI SYK:n hallissa. No, edetessään Ränki harhautteli; kieppasi nahkakuulan selän takaa, jalkojen välistä ja ihan mistä vain siinä kolmen pikkuäijän yrittäessä kovastikin puolustaa, mutta ei, nyt ei ollut Rain Mania pysäyttäminen. Äijä painoi himoflow’ssa rannikolta rannikolle ja nosti kaksipisteisen häneen.”

Voitollaan PuB tulee tasoihin, 20 pisteeseen, lohkokärki Ravensin kanssa.

Kommentointi on suljettu.

css.php