Jorma taipui Järvenpäässä PuB:n kakkosen tahtoon, mutta kumpi vie lohkon toisen sijan? Se selviää perjantaina Seminaarilla!

Jorma – PuB 2 (62-79)

Punaportin Blues kapuaa kohti lohkonsa kakkospaikkaa koripallon miesten eteläisen alueen 5. divisoonassa, kun kautta on jäljellä enää yhden ottelun verran. Taistelu toisesta sijasta helpottui hieman, kun samalla pykälälle pyrkivä Järvenpään Nouseva Jorma kaatui kotonaan selvin numeroin.

Aloitusviisikoksi marssi Japo Postareff, Kaasu Heikka, Sämpy Savolainen, Kaius Karju ja Nuori Aleksi Tuomi. Vaihtopenkiltä aloittivat Igor Jacovic sekä PuB:n tuore vahvistus ”Kotti”. Coach B.D. Mattila tilasi vikkelän takamiehen – ja sai sen.

Kotti.

Igor Jacovic (pääkuvassa) kertoo ottelutapahtumain kulusta seuraavaa: ”Alku oli suht ok, vaikka meillä olikin oman korin alla levypallotilanteissa sulkemisen kanssa ongelmia. Pikkuhiljaa ongelmista päästiin eroon, ja vastustajan päädyssä alkoivat semikaukoheittomme upota. Toisaalta Jorma kuittasi jokaisen korimme, ja siirtyikin pian johtoon. Erän lopulla onnistuin parissa kolmipisteisessäni, joilla saimme avausneljänneksen kammetuksi nimiimme 18-15. Poistuimme pikkutauolle hyvällä meiningillä ja kovin itsevarmoina.”

Sarjataulukko 26.3.2017.

 

Pari kertaa kuudesta

”Toisessa erässä puolustuksemme oli jo paljon parempi, joten saimme Jorman pakan hieman sekaisin. Järvenpääläisjoukkue yritti nopeita hyökkäyksiä ampaisemalla matkaan jo meidän heittomme aikana (!), mutta tämä taktiikka onnistui onneksi vain pari kertaa kuudesta. Aleksi Tuomen ja Kaius Karjan korilleajot sekä meikäläisen syöttöpelikuviot alkoivat tuottaa tulosta jormalaisten päätyyn, ja tässä vaiheessa peliä myös tuore vahvistuksemme Kottikin alkoi loistaa hyökkäyspäässä. Puolustukseen Kotille jäi vielä parannettavaa, mutta hyökkäys toimii jo.”

Kuului naps

”Sorruimme toki huonoihin syöttöihin ja askelrikkeisiin (kenttä oli kuin luistinrata), mutta Kaasu Heikka sai huonon kierteen katkaistua älykkäällä aikalisä-huudollaan. Toinenkin erä kirjattiin meille: 22-14.”

”Kolmannessa erässä Kaius Karja jatkoi määrämittaisten heittojen pommitustaan. Kenttä oli pieni, mutta Karja löysi syöttöjemme avulla aina tilan heittää. Onnistumiset ruokkivat muutakin hyvää: PuB alkoi poimia hyökkäyslevypalloja! Kaasu, Japo ja Aleksi erityisesti. Väsy alkoi painaa heittopuolella, pallot sinkoilivat harhaan, mutta onneksi ”Kalju-dream-team” noukki irtopallot meille. Kaasu Heikka säkitteli kolme ”and-1”-hyökkäystä perä perää, ja meidän vaihtopenkkimme piti himometeliä. Kuului naps. Jorman selkäranka katkesi.

Mulkokatseen voima

”Jorman puolustus alkoi nyt toden teolla vuotaa. Pitkä laituri #79 eksytettiin Kaiuksen kanssa korin alle, jolloin meille muille jäi tilaa onnistua. Helppoja koreja. Puolustuskin loisti yhä – apua pyydettiin ja sitä saatiin. Minulla meinasi tulla vähän kyynärpääsanaharkkaa vastustajan 79:n kanssa, mutta sitten me syleilimme veljellisesti, ja riita oli sillä kukko. Japokin hoiti oman leiviskänsä hyvin: hän tuijotti minua tuimalla mulkokatseellaan. Se sai minut rauhoittumaan. Kaius jatkoi nopeiden hyökkäysten sarjaansa, ja koko joukkue kunnostautui pallonriistoissa.”

Kimposi kyynärpäästä flipperipallon tavoin

”Päätöserä oli aika löysää pelailua, koska johdimme noin 30 pisteellä. Erän suurin kohokohta oli kenties se, kun Kotti tarjosi vastustajalle ystävällistä kyynärpäätään puolustuslevypallotilanteessa. Vastustaja kimposi kyynärpäästä flipperipallon tavoin. Väsynyt Kotti oli, sen saattoi aistia, kun yksi vapaaheittonsa ei koskaan tavoittanut koritelineen rakenteita. Se suhahti koko systeemistä vasemmalta ohitse.”

”Yhteenveto: hyvä ja iloinen peli. Jorma pehmennettiin selkeästi. Pelasimme epäitsekkäästi, tsemppasimme toisiamme. Tästä on hyvä jatkaa. Kuten Janne Liukkonen sanoo: ’Let’s go, pupiii!'”

Pisteet: Jacovic 18, Heikka 17, Karja 14, Postareff 14, Kotti 7, Aleksi Tuomi 7 ja Sami Savolainen 2.

 

PuB 2 pelaa kaudenpäätösottelunsa tulevana perjantaina Seminaarin koululla klo 19.15-. Vastaan asettuu helsinkiläinen HNMKY Akatemia. Panoksena on lohkon kakkospaikka, josta joukkue taistelee juurikin tämän nimenomaisen Jorman kanssa. Lohkon kakkosposition saavuttamisen kannalta mielenkiintoinen ottelu on myös Jorman ja Karkkilan kohtaaminen. Sillä on oma vaikutuksensa asetelmiin. Jännitystä riittää!

Kommentointi on suljettu.

css.php