M2D-nousukarsinnat Vantaalla, osa 1/2: HNMKY Yökoripallo kukisti Punaportin Bluesin

HNMKY Yökoripallo – PuB 90-78

Miesten koripallon eteläisen alueen 3. divisioona tuli päätökseensä Martinlaakson koululla Vantaalla pelatussa nousukarsintaturnauksessa, johon osallistuivat paikallinen Pussihukat II, helsinkiläinen HNMKY Yökoripallo ja hämeenlinnalainen Punaportin Blues. Nousu kakkosdivisioonaan oli tarjolla kahdelle joukkueelle kolmesta.

Sunnuntaipäivän ensimmäisessä ottelussa kohtasivat pääkaupunkiseudun porukat. PuHu oli pirteämpi – Yökoris kaatui lukemin 75–62. Hävinneen joukkueen tehopyssynä hääräili 24 pistettä upottanut takavuosien maajoukkuemies Kimmo Muurinen.

 

”Muurinen vaikuttaa pitkältä ja sporttiselta tähän liigaan.”

-Mamba ”No-Sweat” Manninen, Hämpton City Basketballin livereportteri Vantaalla

 

Punaportin Blues sai niin ikään nimimiehen vahvistuksekseen. Timo Teivaanmäki saapui Vantaalle vahvistamaan PuB:n sentteripeliä sekä pitämään oman korinalustan puhtaana.

 

Timo Teivaanmäki (vas.) Hämeenlinnassa 2010.

 

”PuB vetäytyi erittäin keskittyneen oloisena pukuhuoneeseen… ja tuli tosi nopeasti takaisin lämmittelemään. Suunnitelmat ovat selvät.” (klo 15.53-15.55)

 

HNMKY Yökoripallo – Punaportin Blues

Helsinkiläisvalmentaja, entinen PuB:n pelaaja Arsene Towa oli joukkueineen pakkovoiton edessä. Tappio hämeenlinnalaisia vastaan nyt merkitsisi auttamatta sarjanousuhaaveiden torpedoitumista. Paineet olivat siis stadilaisten niskassa.

Ensimmäinen neljännes oli tasainen. Sen parasta antia olivat Timo ”Väkivahva” Teivaanmäen kentälle asteleminen, kun jaksoa oli jäljellä 6.47, Eetu Koivuniemen ja Timo Turusen kahdet kaksipisteiset sierainparia kohden, Joe Nurmion keskipitkä jumpperi sekä Miikka ”Mi$u” Kilpisen puolihookki. Jakso päätettiin tasatulokseen 24-24.

”Mökki on täyttynyt.” -Mamba

Aso / PuB 2 Family Allstars.

Toisella kymmenminuuttisella kotijoukkue kiskaisi itsensä oikein kunnon karkumatkalle. Peli oli fyysistä ja koreja tehtiin aimo läjä. Tuomarit antoivat pelata kovaa. Puolustus ei vuotanut kummallakaan joukkueella ja molemmat hyökkäsivät hyvin. Aivan ei Yökoris ehtinyt kymmenen pisteen päähän PuB:sta, kun puoliaikavihellys tuli ja katkaisi meiningin tilanteessa 53-45.

”Paha runi Yökorikselle.” -Mamba

Punaportin Bluesin Onni Leinonen (10) ihmettelee kotijoukkueen karkumatkaa.

 

Kolmas neljännes oli PuB:lle vaikea. Yökoris rynnisti jo 71-56-etumatkalle. Paljon jäi siis loppuhetkille kirittävää…

Päätöserässä Timo Turunen päätti käynnistää takaa-ajon. Pelimies nakkasi kaksi kolmosta oitis verkon perille, ja PuB:n taistelumoraali oli taas tanassa. Tässä vaiheessa kysymys kuului: riittääkö aika PuB:n tasoittaa ja tulla ohi?

Ei riittänyt. 90-78.

Huilausaikaa on 1 h 20 min. Sitten on vastassa PuHu II. PuB tarvitsee palautusjuoman poikineen…

 

”Hyvä taistelu. On huomioitava, että vastustajalla oli pari ex-ammattilaista: LaTrice Little ja Kimmo Muurinen.” -Mamba Manninen

 

Valokuvat

Pääkuva: Mamba

Nuori Onni -kuva: Aso ”Manageri” Aziz

Teivaanmäki-kuva: #HCBball-arkisto

Kommentointi on suljettu.

css.php