M2D-nousukarsinnat Vantaalla, osa 2/2: Pussihukat väsytti PuB:n

PuB – PuHu II 86-105

Miesten koripallon eteläisen alueen 3. divisioona sai lopullisen sinettinsä Martinlaakson koululla Vantaalla pelatussa nousukarsintaturnauksessa, johon osallistuivat paikallinen Pussihukat II, helsinkiläinen HNMKY Yökoripallo ja hämeenlinnalainen Punaportin Blues. Nousu kakkosdivisioonaan oli tarjolla kahdelle joukkueelle kolmesta, ja sunnuntai-illan päätti kertaalleen hävinneen PuB:n ja aamun ottelustaan voiton napanneen PuHu 2:n välienselvittely.

PuB tarvitsi tästä ottelusta 14 pisteen voiton noustakseen kakkosdivisioonaan. Taas oli liigakokemusta vastassa: Pussihukkien Artur Surov ja Nanayaw Awuah Addae lähtivät jahtaamaan päivän toista voittoa täysillä. PuB puolestaan sai turnaukseen vahvistuksekseen väkivahvan Timo Teivaanmäen.

”PuHu:lla on riveissään näemmä Jarno Kirjavainen, aikanaan Hyvinkään Pontevaa edustanut reggiemillermäinen heittäjä.” -Mamba ’No-Sweat’ Manninen, Hämpton City Basketballin livereportteri, Vantaan Martinlaakso

Ensimmäinen kymmenminuuttinen näytti kaapin paikan. Pussihukkien Jukka Aho tehtaili miltei kaikki joukkueensa pisteet, kun PuHu vei jakson kymmenellä pisteellä 25-15.

”PuB on kuitenkin hyvin mukana pelissä, ja kaikki on vielä aivan omissa käsissä.” -Mamba

Toisella jaksolla Joe Nurmio innostui. Pelimies säkitti kolme kolmipisteistä, ja sai joukkuetoveri Miikka ”Mi$u” Kilpisenkin liekehtimään. Gibli tasoitti puntit 31-31:een, mutta sitten seurasi musta jakso…

”Kilpisen timduncanmainen kääntöhypäri levyä hyödyntäen!” -Mamba

… jonka aikana vierasjoukkue PuHu meni menojaan. Vaan ei kauas. Tilanteen 38-46 jälkeen Timo Turunen piti PuB:n ottelutapahtumassa mukana tehtailemalla kuusi pistettä peräjälkeen. Tästä matsista oli tuleva jännittävä.

Puoliaikatulos: 38-48.

Kolmannessa erässä PuB sai jo toistamiseen sen kaivatun kirivaihteen silmään. Eetu Koivuniemi nakkasi kaksi isoa, Timo Turunen yhden – ja ykskaks hämeenlinnalaislegioona oli taas hukkalaumassa kiinni. Muutamankin kerran PuB rynnisti korieron alle kymmenen pisteen, mutta aina onnistui PuHu:n kuitata erotus reiluun kymppiin.

Kävi miten kävi, PuB pysyy ravittuna!

Päätösjaksoa lähdettiin työstämään tilanteesta 71-83. Pikkutaukovihellystä edelsi Joe Nurmion komea omalta vapaaheittoviivalta (!) heitetty buzzer-beater-kolmonen. Se oli ottelun kohokohta tähän saakka.

Eetu Koivuniemellä oli vielä sananen sanottavana ennen kuin päätösvihellykseen saakka päästäisiin. Noin 87%:n tarkkuudella kolmosensa säkittänyt Koivuniemi ei antanut periksi, vaan pussitteli viimeiseen saakka. Kun koko pelipäivää tarkastellaan, olivat…

”PuB:n päivän parhaat pelaajat Turunen ja Nurmio.” -Mamba

Ilta tummui Martinlaakson koulun valotaulun näyttäessä 86-105.

”3-4 miestä leveämpi rosteri tarvitaan näihin kisoihin.” -Mamba

Kausi on päättynyt. PuB jatkaa 3. divisioonassa. Hämpton City Basketball kiittää ansiokkaasta raportointityöstä Asoa ja Mambaa sekä taas kerran upeasta kaudesta molempia PuB:eja.

Kommentointi on suljettu.

css.php